گزارش کارآموزی آشنایی با چوب

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش کارآموزي آشنايي با چوب در 10 صفحه ورد قابل ويرايش


گزارش كار

سرفصلها

1- خواص چوب

2- انگيزه انتخاب چوب

3- طرح انتخابي و هدف انتخاب

4- روش كشيدن طرح روي چوب

5- انتخاب اندازة كادر نسبت به طرح

6- ضربه زدن دور قاب

7- ضربه زدن حاشيه كار

8- كندن زمينه

9- روش كار و ابزار مورد استفاده

10- پرداخت و رنگ‌آميزي





آشنايي

در اولين روز آشنايي با استاد، ايشان ما را با انواع چوب و ابزار مانند مغارها، مغار تخت، باز، گلويي و ... آشنا كردند و طرز ضربه زدن به چوب با مغار كندن چوب را با يك تكه چوب كوچك آغاز كرديم و كمي هم در مورد خواص انواع چوبها با ما صحبت كردند.

همينطور بعضي از ابزار مربوط به اين كار و چند نوع چوب را از نزديك به ما نشان دادند تا مقدمه‌اي شود براي جلسات بعدي كار.

در روز نخست استاد با ما در مورد عرفان كار با چوب و چگونگي درآميختن كار با عرفان، سخن گفتند.



- خواص چوب:

1) توسكا:

چوبي است جنگلي كه زمان رويش آن فصل بهار مي‌باشد برون چوب مشخصي ندارد و از درون و برون مايل به صورتي مي‌باشد و از خانواده پهن‌برگان مي‌باشد و داراي الياف صاف و ظريف مي‌باشد نسبت به رطوبت مقاوم ولي نسبت به گرما و سرماي متناوب چندان مقاومت ندارد و از آن در معرق هم استفاده مي‌شود.

2) نراد:

چوب نرم و خوش‌دستي است كه با استفاده از تيغ جراحي به راحتي كنده مي‌شود و خستگي كندن با مغار را ندارد به علت صمغ زياد و گره‌هايي كه در آن وجود دارد در بسياري از موارد كار با آن مشكل مي‌باشد و به علت درآمدن گره از سطح كار يا بايد گره را برداشت و جاي آن چوب قرار داد يا از چسب رازي براي چسباندن آن استفاده كرد. به علت داشتن صمغ زياد بيد خورده نمي‌شود و رطوبت زياد باعث تاب برداشتن سريع آن مي‌شود.







2- انگيزه انتخاب چوب:

جنس چوب كار اول جنگلي بوده كه براي يادگيري بهتر منبت و به پيشنهاد استاد انتخاب شده است و ابعاد آن 42 × 25 سانتيمتر بوده و به عمق cm1 مي‌باشد.

براي كار دوم از چوب نراد استفاده شده و انگيزة انتخاب اين چوب اين بوده كه بتوانيم در اين كار از مغارهاي مختلف از تيغ استفاده كنيم و چون اين چوب بسيار نرم و متناسب براي استفاده از تيغ مي‌باشد از اين چوب استفاده كرده‌ايم و ابعاد اين كار cm40 × 19 و به عمق cm1 مي‌باشد.

3- طرح انتخابي و هدف انتخاب:

طرح ابتدايي شامل دو عدد گل هشت پر در وسط و 12 عدد برگ در اطراف آن مي‌باشد و چون اولين كار من بوده است اين طرح را انتخاب كردم چون بايد كار كند. كاري را از كمترين سطح شروع كرده و به بالاترين سطح برسيم چون در غير اينصورت سطحهاي بالايي پريدگي مي‌شود.

كار دوم تصوير يك سرباز هخامنشي مي‌باشد كه به خاطر علاقه شخصي به اين طرح و همينطور پيشنهاد استاد انتخاب شده است.


9- روش كار و ابزار مورد استفاده:

براي كندن برگها از مغار نيم‌باز شروع به كندن سطح برگها كرده و از كوچكترين سطح به بزرگترين سطح مي‌رويم و برگها را به صورت پله‌اي و زير هم قرار مي‌دهيم و بعد از كندن با مداد شكل شيارها را روي برگها كشيده و با استفاده از شفره آنها را مي‌زنيم و با تيغ شمارة 24 و 15 روي آنرا پرداخت مي‌كنيم.

براي كندن گلبرگها از مغار نيم‌باز از كوچكترين سطح به بالاترين سطح رفته و براي پرداخت از تيغ شمارة 15 و 24 استفاده كرده و تيزي آن را گرفته حالت گرد به آن مي‌دهيم. بعد گلبرگها را به دو قسمت تقسيم كرده شياري به 2 طرف آن داديم كه حالت طبيعي به خود بگيرد.

براي قسمت ريش و سبيل و قسمت بالايي موي سرباز از مغار شفره براي شكل‌دادن و فرم‌دهي استفاده مي‌شود و براي قسمت انتهايي موي سرباز از مغار گلويي بسته به صورت دايره دايره ضربه زده و شبيه كاما، با مغار زده و با استفاده از تيغ شمارة 15 شروع به پرداخت به طوريكه قسمت تيزي و جدا كردن قسمت يك فر مو از قسمت ديگر مشخص شود و داخل آن را با سنباده 120 پرداخت نموده تا حالت گردي و خوش‌ فرم شود. براي قسمت ابروي اين كار ابرو را از ابتداي پيشاني بامداد كشيده و تا انتهاي گودي صورت كه مربوط به چشم مي‌باشد مي‌كشيم و با مغار نيم‌باز صورت ضربه مي‌زنيم قسمت بيني و چشم اين سرباز فقط از تيغ شماره 15 استفاده كردم چون اگر از مغار استفاده مي‌شد كار كاملاً شكسته شده و ترميم آن با مشكل مواجه مي‌شد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 1482 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 10

حجم فایل:10 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: