گزارش کارآموزی مکانیک درشرکت ماشين سازي پیله وران

دسته بندي : فنی و مهندسی » مکانیک
گزارش کارآموزي مکانيک درشرکت ماشين سازي پيله وران در 27 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست

1. مشخصات عمومي كارخانه. 1



2. اطلاعاتي درباره كاركنان. 3



3. محصولات توليدي و زمينه هاي كاري. 4



4. ابزارها و تجهيزات توليد 17



5. فرآيند پذيرش سفارش و توليد محصول. 20



6. کنترل و تضمين کيفيت. 21



7. پيشنهادها 28






1. مشخصات عمومي كارخانه





خلاصه اي درباره زمينه كاري شركت:



شركت ماشين سازي پيله وران از سال 1349 تا كنون در زمينه ساخت انواع پرسهاي صنعتي فعاليت داشته است. به عنوان نمونه ميتوان به پرسهاي هيدروليك با ظرفيت 30 تا 1200 تن براي صنايع خودروسازي و پرسهاي هيدروفرمينگ تا ظرفيت 5000 تن براي توليد اتصالات صنايع نفت و گاز و پرسهاي اكستروژن اشاره كرد.

از سال 1379 با انتقال دانش فني از شركت Vogtland آلمان، ساخت ماشين ابزار مخصوص، تجهيزات و كارگيرهاي (فيكسچرهاي) توليد نيز در دستور كار اين شركت قرار گرفته است.



مديريت عامل:

محمدعلي تقي پور (مهندس نفت)



تاريخ ثبت شركت:

خرداد 1349



نشاني:

مشهد، كيلومتر 18 جاده مشهد- قوچان، بعد از شهرك صنعتي توس، جنب كوي صنعت، شركت ماشين سازي پيله وران/ صندوق پستي 4919-91375



تلفن:

5420810-0511 (5 خط)



نمابر:

5420723-0511



تارنما:

www.Pillevaran.com





پيام نگار:

info@Pillevaran.com





وسعت:

7200 متر مربع


2. اطلاعاتي درباره كاركنان







تعداد كل كاركنان:

80 نفر







سطح تحصيلات كاركنان:



2 نفر كارشناس ارشد

21 نفر كارشناس (مهندس)

20 نفر تكنيسين فني (فوق ديپلم يا فارغ التحصيل طرح 18 ماهه)

28 نفر كارگر فني

9 نفر اداري، مالي و ...




3. محصولات توليدي و زمينه هاي كاري





فهرستي از توليدات و خدمات شركت:



1. طراحي و ساخت ماشين هاي مخصوص براده برداري CNC

2. طراحي و ساخت انواع پرس هاي هيدروليك:

پرسهاي هيدروليكي C شكل با ظرفيت 30 تا 160 تن

پرسهاي هيدروليكي دروازه اي با ظرفيت 160 تا 1200 تن

پرسهاي هيدروفرمينگ تا ظرفيت 5000 تن

پرسهاي اكستروژن تا ظرفيت 1250 تن

3. طراحي و ساخت انواع كارگيرهاي هيدروليكي و مكانيكي

4. طراحي فناوري خطوط توليد، طراحي ابزار و اتوماسيون صنعتي

5. ساخت قطعات به روش ريخته گري معدني





در ادامه به بررسي جزئي تر محصولات مي پردازيم.



ماشين مخصوص براده برداري CNC:



نام دستگاه: ماشين مخصوص با ميز گردان و 5 ايستگاه كاري

تحت ليسانس شركتVogtland آلمان

سفارش دهنده: شركت توليدي و صنعتي تكلان توس

قطعه كار: كاليپر اصلي ترمز پژو و سمند

ظرفيت توليد: 600000 قطعه در سال









ساخت قطعات به روش ريخته گري معدني:



ريخته گري معدني (Mineral cast) چيست؟

ماده ي ريخته گري شده با مواد معدني ترکيبي است از مواد معدني که در دانه بندي هاي مختلف (پودر، شن و سنگريزه) با هم مخلوط شده و به وسيله يک جزء رزين واکنش دهنده استحکام يافته اند . در حقيقت ريخته گري معدني نتيجهى نيازها و تلاش هايي است که به منظور بهبود کيفيت وبهره وري در ساخت قطعات بزرگ ماشين آلات صنعتي صورت گرفته است . اين ماده را تحت عنوان Mineral cast مي توان شناخت .

به خاطر کيفيت ابعادي عالي قطعات ريختگي با اين روش، هزينه هاي زيادي به علت حذف عمليات ماشينکاري روي قطعه صرفه جويي مي گردد. در طراحي و ساخت قطعات با اين روش هيچ نوع محدوديتي وجود ندارد و در مقايسه با ريخته گري چدن خاکستري، هيچ گونه تنشي در محصول به وجود نمي آيد وبه همين دليل اين روش در ساخت قطعات زير کاربردهاي فراواني دارد:

- ماشين سازي (بدنه ها،کنسول ها، بستر اصلي ماشين آلات)

- ساخت پمپ ها (پمپ هاي دوار)

- ابزارهاي ساخت (فيکسچرها)



ويژگي هاي محصول ريخته گري معدني (Mineral Cast)

چگالي: 3/2 گرم بر سانتيمتر مکعب

استحکام فشاري: 105 نيوتن بر ميليمتر مربع

استحکام کششي خمشي: 30 نيوتن بر ميليمتر مربع

تجهيزات مورد استفاده در شرکت پيله وران براي ريخته گري مواد معدني شامل تجهيزات مکانيزه وکاملا اتوماتيک براي توزين سنگدانه ها و دستگاههاي مخصوص تزريق و اختلاط رزين با نسبت هاي تحت کنترل است و امکان ريخته گري تا 24 تن در ساعت وجود دارد.

پروژه هاي در دست اجرا در کارخانه در طول مدت کارآموزي:



در مدت کار آموزي نگارنده در شرکت پيله وران، واحد طراحي مشغول به طراحي اجزاء پروژه اي براي شرکت سيمان زاوه بود که عبارت بودند از دو خط توليدي به نام هاي کلين هود و پري هيتر سيمان و همچنين در حال طراحي کارگير(فيکسچر) براي توليد کاسه ترمز(درام) پژو 206 و پژو 405 براي شرکت تکلان توس بود.

واحد مونتاژ نيز درگير همگذاري (مونتاژ) دستگاه پرس بازيافت بود که به سفارش شهرداري طراحي و توليد شده بود.

در واحد توليد نيز، ساخت قطعات مربوط به سفارش شرکت سيمان زاوه صورت مي گرفت.



اجزاء و مواد اوليه و تامين كنندگان آنها:



آشكار است كه شركت مورد بحث به دليل ماهيت كاري اش كه به طور مدام به توليد محصولي معين نمي پردازد و بسته به نياز مشتري، در قالب پروژه، محصول را طراحي و توليد مي كند از مواد اوليه مشخص و ثابتي استفاده نمي كند. البته، اين حكم در مورد اجزاء آماده و استانداردي چون پيچها، مهره ها و انواع درزبند ها چندان صدق نمي كند و اجزاء گفته شده، اگر نه در همه محصولات، حداقل در بيشتر آنها ديده مي شوند. در مورد مواد خام نيز روي هم رفته، كاربرد بعضي مواد به قدري زباد است كه شايسته است نامي از آنها برده شود. به عنوان مثال، مي توان از اينها نام برد:

St 37 (1.0037), St 52 (1.0570), Ck 45 (1.1191), Cusn 8 (2.1030), CE 2 (1.1731), St 35



در مورد تامين كنندگان مواد اوليه و خدمات مورد نياز شركت نيز مي توان به موارد زير، اشاره كرد:

آهن: آهن آلات شكوهيان (جاده سنتو)

فولاد: فولاد الماس كوثر (شهرك صتعتي توس)

پيچ و مهره: پيچ و مهره برادران

آبكاري: تبريزي (جاده سنتو)




كلي نگهداري و تعميرات:



در حالت كلي، دو نوع عمليات تعمير و نگهداري تعريف مي شود كه عبارتند از: PM (برنامه عمليات تعمير و نگهداري پيشگيرانه) و EM (برنامه عمليات تعميرات اضطراري). مثلا براي محقق كردن PM، مسئول نگهداري و تعميرات شركت، طبق برنامه اي كه به اطلاع كاربران دستگاه ها رسيده است هر روز از سه دستگاه بازديد و عمليات نگهداري را در مورد آنها به اجرا مي گذارد. اين عمليات شامل آچاركشي، گريس كاري، بازديد و چكاپ است. هر دستگاه در فواصل ده روزه، سرويس هاي گفته شده را دريافت مي كند. ضمنا هر سال در ايام استراحت كارخانه، كل ماشين آلات، به صورت كامل سرويس مي شوند.

شركت به دليل برخورداري از ISO 9001، در تمام بخش ها از جمله واحد نگهداري و تعميرات، داراي روش هاي اجرايي مدون است. طبق روش اجرايي نگهداري و تعميرات، فرم هايي تهيه شده اند كه هدف ازآنها، نظام مند و مستند كردن كار تعمير و نگهداري است. در ادامه، به شرح مختصر برخي از اين فرم ها مي پردازيم:

-فرم گزارش بازديد دوره اي از تابلوهاي برق ماشين آلات؛ اين بازديد به صورت ماهانه انجام مي شود.

-فرم گزارش كنترل خطوط هواي فشرده؛ اين كنترل، هر سه روز يك بار صورت مي پذيرد.

-فرم هاي مخصوص مشخصات هر دستگاه كه براي پر كردن آنها نياز به: 1-تهيه اطلاعات و شناسنامه دستگاه و 2- تهيه اطلاعات اجزاء اصلي ماشين است.

-فرم مراحل سرويس و نگهداري ماشين آلات كه بر اساس دستور سرويس و نگهداري، تدوين شده است.

-فرم درخواست تعميرات كه از جانب كاربر دستگاه پر و به مسئول نگهداري و تعميرات تحويل مي شود. شخص درخواست كننده بايد در اين فرم، نوع تعميرات را مشخص كند: پيشگويانه، پيشگيرانه، اضطراري (اتفاقي).

-فرم سوابق تعميرات؛ به ازاء هر ماشين، يك عدد از فرم اخير موجود است كه مختص همان ماشين است.

-فرم اطلاعات توقفات ماشين آلات؛ هر ماه با اطلاعات به دست آمده از اين فرم، نمودار عملكرد ماشين رسم مي شود و با تحليل آن، از وضعيت نسبي ماشين مطلع مي شوند.



ظرفيت توليد و گلوگاه هاي توليدي:



همان گونه كه پيشترگفته شد به دليل تغيير مكرر محصول توليدي و سرشت آن، مفاهيمي چون ظرفيت توليد درباره كارخانه مورد بحث، چندان معنا پيدا نمي كنند. با اين حال، براي بررسي سرعت كاري شركت مي توان از معياري همچون مدت زمان اتمام پروژه استفاده كرد. مثلا ماشين CNC كه پيشتر در همين گزارش معرفي شده است ظرف 8 ماه به اتمام رسيده است.

در مورد گلوگاه توليدي نيز مي توان دستگاه CNC را مثال زد؛ توضيح اين كه علاوه بر ناكافي بودن تعداد ماشين ذكر شده، كاربر دستگاه كند عمل مي كند و همواره در حال ماشين كاري قطعات معوقه است.


5. فرآيند پذيرش سفارش و توليد محصول





روند کلي اخذ سفارش ساخت ماشين آلات:



درخواست مشتري مبني بر ساخت ماشين مورد نياز او با ويژگي ها و مشخصات محصول به واحد بازرگاني تحويل مي شود. اين واحد پس از اعلام پروژه به مديريت، براي اطلاع از قيمت ساخت ماشين و زمان توليد آن، درخواست را به واحد صنايع تحويل مي دهد. واحد صنايع نيز از تمامي واحدها شامل طراحي، مونتاژ، اتوماسيون و ساخت و توليد، هزينه و زمان مورد نياز که براي آن پروژه پيش بيني مي کنند را استعلام مي کند.

مسئولان واحدهاي گفته شده با توجه به امکانات و تعداد اعضاي در اختيار خود و با محاسبه کلي هزينه مواد و امکانات مورد نيازشان و دستمزد نفرات، مبلغ تمام شده مربوط به بخش خود و زمان مورد نيازشان براي کار بر روي پروژه را به مسئول واحد صنايع اطلاع مي دهند.

واحد صنايع با جمع بندي داده هايي که از بخش هاي مختلف جمع آوري کرده است، محاسبات نهايي را انجام مي دهد و به اطلاع واحد بازرگاني مي رساند.واحد بازرگاني نيز پس از اعلام مراتب به مديريت، هزينه ساخت و مدت زمان توليد را که از واحد صنايع تحويل گرفته است به شکل مکاتبه يا حضوري به اطلاع مشتري مي رساند تا در صورت توافق، قرارداد ساخت آن ماشين منعقد گردد.

استاندارد جديد

درگذشته ISO سه استاندارد داشت: ISO 9001:1994, ISO 9002:1994 و ISO 9003:1994. اما حالا فقط يک استاندارد ISO 9001:2000 براي کيفيت وجود دارد. ISO 9002 و ISO 9003 از بين رفته اند.
بنابراين اگر شما گواهي ISO 9002:1994 يا ISO 9003:1994 گرفته ايد اکنون نيازمند آن هستيد که گواهي ISO 9001:2000 رادريافت كنيد. واگرشما اکنون گواهي ISO 9001:1994راداريد بايد سيستم کيفيت خود رابراي تامين الزامات ISO 9001:2000 به روز كنيد.

ساختار جديد

وقتي ISO 9001:1994 را با ISO 9001:2000 مقايسه کنيد درخواهيد يافت که ISO ساختار 20 ماده اي استاندارد راکنارگذاشته است. به جاي 20بخش، استانداردجديد داراي 8 بخش است.
ISO استاندارد 9001 را به‌منظور ايجاد ساختاري منطقي‌تر وبراي ايجاد سازگاري بيشتر با ISO 14001 استاندارد مديريت محيطي، سازماندهي دوباره كرد. از آنجا که اين تجديد سازماندهي تغيير آرايش وسيعي است مي تواند مفهوم عميقتري رابراي شما که نظام‌نامه کيفيت جاري خود را بر اساس 20 ماده قديمي گذشته سازمان داده ايد داشته باشد.

تاکيدات جديد

به طور کلي استاندارد جديد بيشتر از استاندارد قديم مشتري مداراست. با اين که استاندارد قديم هم متمايل به تامين نيازمنديهاي مشتريان و دست يافتن به رضايت مشتري است استانداردجديد اين مسئله را با جزئيات بيشتري هدف گيري كرده است. به علاوه انتظاردارد که شما با مشتريان ارتباط برقراركنيد و رضايت آنها را پاييده و اندازه بگيريد.
استاندارد جديد درضمن برضرورت بهبود تاکيد مي نمايد. درحالي که استاندارد قديمي به صورت ضمني انتظارداشت که سازمانها بهبود ايجاد كنند. استاندارد جديد اين ضرورت را به صورت صريح بيان مي کند. به ويژه اکنون ISO 9001 مي خواهد که شما اثربخشي و تناسب سيستم مديريت کيفيت خود را ارزيابي و بهبود هاي سيستمي راشناسايي كنيد و به اجرا درآوريد.

تعاريف جديد

درگذشته سازمانهايي که مي خواستند گواهي نامه بگيرند، عنوان تامين کنندگان به آنها اطلاق مي شد، چرا که آنها کالاها وخدمات رابه مشتريانشان عرضه مي کردند. از آنجا که بسياري سردرگم مي شدند،ISO تصميم گرفت به جاي آن از کلمه سازمان (organization) استفاده كند. حالا استانداردهاي ISO برسازمان متمرکز است نه برتامين کننده.
اکنون ISO عبارت تحقق محصول (product realization) را مورد استفاده قرار مي‌دهد. درواقع ISOبخش کاملي (بخش 7) را به اين موضوع تخصيص داده است. بنابراين اين عبارت به چه معني است؟
به منظور درک معني آن شما نياز داريد به اينکه تشخيص دهيد يک محصول به عنوان يک ايده آغاز مي شود. ايده ازطريق پيروي از مجموعه اي از فرايندهاي تحقق محصول، عينيت مي يابد. تحقق محصول به فرآيندهاي به هم پيوسته اي اطلاق مي شود که براي به ‌وجود آوردن محصول مورد استفاده قرار مي گيرند. به طور خلاصه هنگامي که شما با ايده اي آغاز مي كنيد و به محصولي ختم مي کنيد از طريق فرآيند تحقق محصول رفته ايد.

الزامات جديد

استاندارد جديد ISO 9001:2000 الزامات جديدي را معرفي و برخي از الزامات قديم را اصلاح مي کند. اين الزامات در زيرخلاصه شده اند.
_ ارتباط برقرار کردن با مشتريان
_ شناخت نيازمنديهاي مشتري
_ برآورده کردن نيازمنديهاي مشتري
_ پايش و اندازه گيري رضايت مشتري
_ تامين منظم نيازمندي ها
_ تامين قانوني نيازمندي ها
_ حمايت کردن از ارتباطات داخلي
_ آماده کردن زيرساخت کيفيت
_ اندازه گيري اثربخشي آموزش
_ پايش واندازه گيري فرآيندها
_ ارزيابي شايستگي سيستم مديريت کيفيت
_ ارزيابي اثربخشي سيستم مديريت کيفيت
_ تعريف بهبودهاي سيستم مديريت کيفيت
_ توسعه سيستم مديريت کيفيت
دسته بندی: فنی و مهندسی » مکانیک

تعداد مشاهده: 1652 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:421 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: