گزارش كارآموزي اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش كارآموزي اصول و روشهاي احداث ساختمانهاي مسکوني در 25 صفحه ورد قابل ويرايش


پي كني :

اصولا پي كني به دو دليل انجام مي شود .1-دسترسي به زمين بكروبراي محافظت ازپي ساختمان .

با توجه به اينكه كليه بار ساختمان به وسيله ديوارها ياستونها به زمين منتقل مي شود در نتيجه ساختمان بايد روي زميني كه قابل اعتماد بوده و قابليت تحمل بار ساختمان داشته باشد بنا گردد. براي براي دسترسي به چنين زميني ناچار به ايجاد پي براي ساختمان مي باشيم . براي محافظت پايه ساختمان وجلوگيري از تاثير عوامل جوي در پايه ساختمان بايد پي سازي كنيم در اين صورت حتما در بهترين زمينها بايد حداقل پي هايي به عمق 40تا50 سانتيمترحفر كنيم.

طول وعرض وعمق پي ها كاملا بستگي به وزن ساختمان وقدرت تحمل خاك محل ساختمان دارد.

در ساختمانهاي بزرگ قبل از شروع كاربوسيله ازمايشهاي مكانيك خاك قدرت مجاز تحملي زمين را تعيين نموده وازروي ان مهندس محاسب ابعاد پي را تعيين ميكند. ولي در ساختمانهاي كوچك كه ازمايشات مكانيك خاك در دسترس نيست بايد از مقاومت زمين در مقابل بار ساختمان مطمئن شويم.

اغلب مواقع قدرت مجازتحملي زمين براي ساختمانهاي كوچك با مشاهده خاك پي وديدن طبقات ان وطرز قرار گرفتن دانه ها به روي همديگرو با ضربه زدن بوسيله كلنگ به محل پي قابل تشخيص است.

البته قبل از ان بايد مهندس محاسب وزن ساختمان و ميزان باري كه ازطرف ساختمان به زمين وارد ميشود اگاه باشد.

بايد متذكر شد كه نوع پي استفاده شده در اين ساختمان پي نواري ميباشد. با توجه به تشخيص مهندس محاسب ساختمان وبررسي نوع خاك محل حداقل عمق پي در اين پروژه 50 سانتيمتردر نظر گرفته واجرا شد.

البته بايد در نظر داشت كه اگر در اين عمق به زمين بكرنرسيديم بايد عمق پي را تا زمين بكر ادامه داده ويا از روشهايي ديگراز جمله شمع كوبي ويا تسطيع اقدام به اصلاح مقاومت زمين كرد

كرسي چيني:

معمولا در طبقه همكف ساختمانها سطح اتاقها را چند سانتيمتراز كف حياط يا كوچه بلندتر ميسازند كه به اين اختلاف ارتفاع كرسي چيني .

معمولا كرسي چيني به سرعت انجام ميشود.هدف از ساخت كرسي در ساختمان اين است كه درابتدا از قديم بشر تمايل بيشتر داشت قدري بلندتر از كف زمين سكونت كند وبدين ترتيب احساس امنيت بيشتري ميكرد درثاني ارتفاع طبقه همكف با سطح زمين مانع ورود برف وباران وغيره به داخل اطاقها ميگردد. وسوم اينكه چون اغلب زمينهايي كه ما براي ساختمان انتخاب ميكنيم كاملا مسطح نبوده وداراي شيب ميباشند واز طرفي اتاقها وسالنهاي ساختمان بايد كاملا در يك سطح ساخته شوند لذا براي مسطح كردن اطاقها قسمتهاي پايين را بوسيله كرسي چيني با قسمتهاي ديگرهم سطح ميكنند. عرض كرسي چيني بايد قدري از ديوار اصلي وقدري كمتر از پي زير ان باشد اگر ارتفاع كرسي چيني فقط در حدود 10الي 15 سانتيمتر باشد ميتواند پهناي

ان مساوي ديوار روي ان باشد اماهميشه بايددر نظر داشت براي كليه ديوارهاي اعم از حمال ويا تيغه اي و پارتيشنها پي سازي و كرسي چيني انجام شود.

نحوه كرسي چيني يا ساخت پي سنگي:

روز قبل از اجراي كرسي چيني چند كمپرسي سنگ معدني(لاشه) و چند كمپرسي ماسه شسته به دستور مهندس گارگاه به محل آورده شد. پس از اماده شدن ملات سيمان انرا بوسيله فرغون در كنار پي براي شروع اجراي پي مياوردند. ملات ماسه وسيمان را به نسبت 1به4 با پيمانه مخلوط وبه ان اب دادند.اب دادن به اين طريق بود كه مخلوط ماسه وسيمان رابصورت

دپو در اوردند سپس شروع به ساختن حوضچه كوچكي با اين دپو كردند. بعد از ان اب را به اندازه كافي وبا نظر مهندس كارگاه درون اين حوضچه ريختن به اين كاردر اصطلاح آبخور كردن ميگويند. سپس دو كارگر شروع به مخلوط كردن ان شدند.

پس از ساخت ملات ماسه سيمان براي حمل كردن ان به محل از فرغون استفاده شد وبعد ازاوردن ملات به محل ايجاد پي يك نفر كارگر با بيل ملات را در پي ميريخت و استاد كار بوسيله كمچه ملات را درون پي پخش ميكرد

وسنگهاي لاشه را روي ان ميچيد. از اين ملات هم به عنوان بتن مگر وهم به عنوان ماده چسباننده بين سنگها استفاده ميشد در موقع چيدن سنگها اگر سنگي وجود داشت كه نسبتا بزرگ بود يكي از كارگرهابوسيله پتك اقدام به شكستن انها ميكرد واز قطعات كوچكترمعمولااستفاده ميشد. اين كاررادر سرتاسرپي انجام ميدادند تااينكه كار بعد از3 روز به پايان رسيد.

استاد كارساختمان با وسيله اي بنام شيلنگ ترازسطح پي ها راترازنمود و ريسمان كشي كرد وملات صافي را روي ان كشيد. بعد از خشك شدن پي ها تا چند روز سطح پي ها را اب ميدادند تا ملات سيراب شود وبه مقاومت خوبي برسد ودر اين مدت زمان كه سطح پي ها را اب ميدادند كار تعطيل بود.

برش در شناژ :

هنگامي كه در بتن ريزي پي نمي توانيم بتن ريزي را طي يك روز انجام دهيم و بتن ريزي به روز بعد كشيده مي شود بايد در جايي كه بتن ريزي قطع مي شود را تخته اي به صورت عمود بگذاريم . دليل اينكه به صورت عمود مي گذاريم و به صورت مايل يا 45 درجه نمي گذاريم اين است كه ترك بتن يا برش در بتن به صورت 45 درجه صورت مي گيرد و اگر ما بتن را به صورت 45 درجه رها كنيم و بتن ريزي را در روز بعد انجام دهيم ، هنگامي كه بتن تحت تأثير بار قرار گيرد راحت برش مي خورد ولي اگر به صورت عمود باشد مقاومتر در برابر برش مي باشد .

روش نصب سنگهاي نما :

نصب سنگ پلاك بر سطح ديوار : وسيله متداول براي نگهداري سنگ بر روي ديوار،‌فقط ملات ماسه سيمان است . اين روش با وجود اينكه بسيار متداول است ، اما مطلوب نيست . نحوة كار به اين صورت است كه پس از چيدن و اتمام ديوار ساختمان ديوار ، سنگهاي پلاك را به فاصله 2 تا 3 سانتيمتر از ديوار به طور موقت نگهداري مي كنند . ( بوسيله گچ ) و سپس فاصله بين ديوار و سنگ را تا نيمه از ملات ماسه سيمان به صورت دوغاب پر مي كنند ملات كه كمي خود را گرفت . رديف دوم سنگ را ( با بند يا بدون بند ) بر روي رديف اول قرار ميدهند و پس از نگهداري موقت ، ملات ماسه سيمان پشت سنگها مي ريزند به طوري كه نيمه رج اول پر نمايند و اين عمل را در هر رج تكرار مي كنند تا سطح پو شيده شوند ملات ماسه سيماني كه بين ديوار و سنگ مي ريزند ، معمولاً با ديوار خوب درگير مي شو د اما با سنگ در گير ي خوبي نخواهد داشت زيرا اكثراً پشت سنگها هم مانند روي آنها صاف هستند . بنابراين چسبندگي بين ملات و سنگ به اندازه كافي نخواهد بود . با وارد شدن اندكي تنش به سنگ ، ملات و سنگ از هم جدا مي شو ند چون سنگها با يكديگر در گير نيستند ، خط سقوط سنگ پيش مي آيند و معمولاً اگر يك قطعه سنگ پلاك از ملات جدا شوند بقيه سنگها هم كم كم جدا شده و مي افتند ، راههاي مختلفي براي نصب صحيح سنگ وجود دارد كه سه روش آن را تو ضيح مي دهيم .

روش اول : استفاده از تكه سنگهايي به شكل هرم ناقص و چسب .

در اين روش ، تكه سنگي را به صورت هرم ناقص برش مي دهند سطح قائده كوچك را با چسب مخصوص به پشت سنگ پلاك ( محل دو غاب ريزي ) مي چسبانند . پس از خشك شدن و اتصال كامل دو سنگ به يكديگر سنگ پلاك را بر روي ديوار نصب مي كنند و پشت آن دوغاب سيمان مي ريزند ( قبل از دو غاب ريزي ،هم سنگ و هم ديوا ر بر آب خيس شوند .) ملات سيماني با ديوار در گيري كافي پيدا مي كند ، دور تا دور تكه سنگ متصل به سنگ پلاك را مي پو شاند و اتصال خوبي را بوجود مي آور د

روش دوم : استفاده از مفتول در پشت سنگ است به اين طريق دو سر سنگ پلاك ، شياري به وجود مي آو رند و مفتول آهني به قطر 2ميليمتر را از دو شيار عبور مي دهند . پس دو سر آزاد را به هم گره مي زنند . به اين ترتيب نصب سنگ بر روي ديوار ، دوغاب ماسه سيمان دور تا دور مفتول را مي گيرند و در نتيجه اتصال خوبي بوجود مي آيند اين روش موقعي مناسب است كه امكان بوجود آوردن شيار در قطر سنگ باشد . روش ديگر استفاده از نوعي قلاب به نام (اسكوپ) است . استفاده از اسكوپ فقط براي سنگهاي با قطر زياد ( 3سانتيمتر به بالا ) امكان پذير است چون در موقع سوراخ كاري ، لبة سنگ مي شكند . در اين نوع روش كار به اين صورت است كه دو سوراخ در ضخامت سنگ بوجود مي آورند و يك سر اسكوپ بر روي ديوار و سر ديگر آن روي سنگ قرا رمي دهند ، به طوري كه سوراخ اسكوپ در امتداد سوراخ سنگ باشد به وسيلة يك اشپيل ، اسكوپ به سنگ ثابت مي شود . هر سنگ را به وسيلة دو اسكو پ به ديوار متصل مي كنند فاصله سنگ از ديوار 2سانتيمتر و ماسه سيمان است . در اين روش آجر كاري و نصب سنگ هم زمان انجام مي شود.

چرا بايد از بتن هاي سبك سيپوركس و اتيونگ به جاي مصالح ساختماني وسنتي در ديوارها و سقفها استفاده نمود ؟

اين سوالي است كه در اكثر موارد ، در مواجه شدن با دست اندركاران امور ساختماني مطر ح مي گردد، و در پاسخ همانطور كه مستحضريد ، تمام تلاش بشر در جهت پائين آوردن هزينه ها و اقتصادي نمودن فعاليتهاي خود به خصوص در امور توليدي مي باشند و با عنايت به اينكه فعاليتهاي عمراني و ساختماني يكي از شاخصهاي مهم توليد است ، صرفه جويي اقتصادي در اين صنعت حائز اهميت و براي شكوفايي صنعت ساختمان كشور بايستي به دنبال روشهاي نويد ساختمان سازي بود . يكي از اين طريق بكار گيري مصالح سبك مي باشدكه ضمن كاهش بار مرده ساختمان مصرف فولاد وبتن را كاهش داده و سرعت بسيار زيادي را در اجرا ايجاد مي نمايد و يكي از اين مصالح سبك ، به تنهايي سبك مي باشد كه قدمت تاريخي استفاد ه از آن در كشور هاي اروپايي به بعد از جنگ جهاني اول مي رسد و در حقيقت به جرات مي توان گفت كه قسمت اعظم اروپا بعد از دو جنگ جهاني با استفاده از بتنهاي سبك ساخته شده است يك مقايسه ريالي مقطعي و سپس يك مقايسه اقتصادي كلان در يك ساختمان را مطرح مي نمائيم .

از آغاز سال 74 قيمت آجر وسفال تيغه افزايش يافته است و قيمتهاي متفاوت و بالايي را مشاهده مي كنيم ضمن اينكه اين قطعات داراي جرم حجمي بالايي هستند در نتيجه در اينجا با توجه به استعلامهاي و گزارشهاي جمع آوري شده قيمتهاي به شرح ذيل به عنوان مثال اعلام مي گرد و ليكن خواننده محترم مي تواند بر اساس قيمتهاي خود آناليز قيمت را مجدداً انجام دهد .

آجر :‌هر عدد از -/80 تا -/100ريال

سفال تيغه : هر عدد ا ز-/270 تا -/280 ريال

بتن : هر متر مكعب -/60000 ريال

دستمزد يك بنا با دو كارگر در روز : -/65000 ريال

حمل 5/13 متر مكعب بتن سبك ا زدرب كارخانه تا تهرا ن : -/125000 ريال

هر متر مربع بتن سبك به ضخامت 10 سانتيمتر : -/5480 ريال

هر متر مر بع بتن سبك به ضخامت 20 سانتيمتر : -/10440 ريال

در ديوار آجري 10 سانتيمتر :‌

70 عدد آجر و 4%متر مكعب ملات به كار مي رود و بيش ا ز195كيلو گرم وزن و روزانه امكان m^225 اجرا وجود دارد .

در ديوار آجري 20 سانتينمتر: 144 عدد آجر و 8% متر مكعب ملات بكار ميرود وبيش از 405كيلو گرم وزن و روزانه 15 متر مربع اجرا وجود دارد .

در ديوار سفالي 10 سانتيمتر :

7/6 عدد بلوك و 4 00% متر مكعب ملات و 65كيلو گرم وزن و روزانه 65 متر مربع اجرا انجام مي شود .

با توجه به اعداد و ارقام فوق موارد به شرح ذيل را مي توان نتيجه گيري نمود :

ديوار آجري 10 سانتيمتري : -/10600 تا -/12000 ريال و

ديوار آجري 20 سانتيمتري : -/20649 تا -/23529 ريال و

ديوار سفال 10 سانتيمتري : -/7625 تا -/7825 و

ديوار 10 سانتيمتري بتن سبك : -/7645 ريال و

ديوار 20 سانتيمتر يبتن سبك : -/13771 ريال

در مقايسه محاسبات فوق به راحتي در مي يابيم كه از نظر ريالي قطعات بتن سبك بسيا ر ارزان تر است .
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1996 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 25

حجم فایل:2,040 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: