گزارش کارآموزی توسعه و ارتقاء شبكه ارتباطي ساختمان هاي شماره 1 و 2 استانداري خراسان رضوي

دسته بندي : فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT
گزارش کارآموزي توسعه و ارتقاء شبكه ارتباطي ساختمان هاي شماره 1 و 2 استانداري خراسان رضوي در 28 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه :

با گسترش روز افزون استفاده از تكنولوژي اطلاعات براي انجام امور ، استفاده از رايانه و شبكه هاي رايانه اي به عنوان زير ساخت اين امر اهميت بيشتري يافته است .شبكه هاي كامپيوتري به عنوان يكي از مهمترين زيرساختهاي تحقق دولت الكترونيك در يك سازمان از اهميت بسزايي برخوردار است كه با توجه به پيشرفت سريع تكنولوژي لزوم بازنگري مداوم شبكه در بازه هاي مشخص زماني بيش از پيش احساس مي شود .

شبكه رايانه اي استانداري خراسان رضوي بصورت تدريجي از سال 1378 نصب و توسعه يافته است . محور اصلي اين شبكه ساختمان جديد برج استانداري خراسان بود كه اولين شبكه محلي بزرگ استانداري در اين ساختمان بصورت توكار نصب و راه اندازي شد . تجهيزات Active مورد استفاده درآن زمان تجهيزات Accton بوده است .

در طرح توسعه بعدي تمامي ساختمان هاي استانداري تحت پوشش شبكه رايانه اي قرار گرفته و به يكديگر متصل شده اند . در توسعه شبكه از تجهيزات Cisco استفاده شده است .

طرح حاضر با توجه نياز به ارتقاء و توسعه شبكه استانداري و ساختمان هاي تابعه تهيه شده و مشتمل بر چهار بخش اهداف ، وضع موجود و چالشها ، وضع مطلوب و مزيتها و تجهيزات و هزينه ( فاز اول و دوم ) مي باشد .







نحوه طراحي و اجرا بر مبناي اصول كابل كشي ساخت يافته



طراحي :

شبكه هاي كامپوتري بايد مدل سه لايه داشته باشند . شبمه هايي كه داراي سوئيچ هاي تماماً تك لايه اند ، غير استاندارد هستند و پياده سازي Routing و VLAN در آنها دشوار است .

كابل كشي ساخت يافته ، استانداردي براي اجراي درست يك پروژه شبكه كامپيوتري است كه بر پايه ي آن چگونگي همبندي كابلها ، خم ها ، فواصل ، اجزاي شبكه و ... مشخص مي شود . اجراي يك پروژه بر پايه ي اصول كابل كشي به شكل ساخت يافته ، تضمين كننده سلامت اتصالات و در نتيجه بستر فيزيكي مناسب است .







بستر فيزيكي و Back bone

اصول علمي :

بستر فيزيكي يك شبكه كامپيوتري ، خواه مبتني بر باسيم و يا بي سيم ، بايد از قابليت اطمينان و سرعت و پهناي باند مناسب برخوردار باشد . ( تمام كابلها و سوئيچ هاي در نظر گرفته شده همگي داراي سرعت 1000Mb/s مي باشند )

بستر اصلي شبكه يا Backbone رسانه اي است كه تجهيزات فعال شبكه را به يكديگر پيوند مي دهد و امكان انتقال اطلاعات ميان آنها را فراهم مي آورد . پهناي باند اين بستر دست كم 10 برابر پهناي باندي است كه براي نقاط دسترسي فرهم است . در اين ساختار ، تمام سوئيچ ها ، روترها و سرورهاي شبكه با پهناي باند بالاتري با اين بستر ارتباط دارند . ( در طرح ارائه شده ارتباط بين سوئيچ ها كه جزئي از Backbone مي باشد 10Gb/s در نظر گرفته شده است و از كابل فيبر نوري بدين منظور استفاده مي شود )



اهداف :

دستيابي به اهداف دولت الكترونيك

افزايش بهره وري از VPN

صرفه جويي در هزينه هاي جاري سازمان

استفاده بهينه از تجهيزات و امكانات

توسعه و ارتقاء شبكه ارتباطي ساختمان هاي شماره 1 و 2







وضع موجود و چالشها



وضع موجود :

بستر فيزيكي شبكه LAN در ساختمان شماره 2 مبتني بر فيبر نوري با سرعت 1Gb/s مي باشد . در ساختمان شماره 1 كابل كشي موجود در داخل طبقات مبتني بر CAT5 با سرعت حداكثر 100Mb/s و ارتباط بين طبقات مبتني بر CAT6 مي باشد كه با افزايش ارتباطات شبكه ( VPN وزارت كشور ، استانداريها ، فرمانداريها و بخشداريها ) ارتباط با ساختمان شماره 2 ، پياده سازس نرم افزارهاي كاربردي ( سيستم اتوماسيون اداري ، MIS معاونت پشتيباني و توسعه منابع انساني ) ، نرم افزار هاي انتخابات و ... پاسخگوي نيازهاي آتي نخواهد بود . در اين خصوص ارتقاء اين بستر به سرعت 1Gb/s با بستر فيبر نوري ضروري است . ميزان تقريبي فيبر نوري مورد نياز 3000 متر است . همچنين جهت استقرار Backbone شبكه با سرعت 1Gb/s نياز به خريداري Manageable با امكانات VLAN و ... مي باشد . ارتباط بين ساختمان شماره 1 و 2 با تكنولوژي Wireless و يا ارتباط VPN ( خط ديتا / فيبر نوري ترجيحاً ) نيز نيازمند برقراري ارتباز ديتا ، خريد پهناي باند مناسب ( حداقل 100Mb/s با هزينه ساليانه 40 ميليون تومان ) ، خريد روتر ، مودم و ... ميباشد .



چالشها :

نياز به ارتقاء سرورها

تجهيزات پشتيبان گيري

مخاطرات امنيتي و نياز به بازنگري مستمر آن

مديريت ، نظارت و سنجش دائمي شبكه





وضع مطلوب و مزيت ها



ارتقاء سرور ، خريد سرور مناسب و تجهيزات پشتيبان گيري :

سرور در واقع مركزر اطلاعات هر سازماني است و ايشتگاه هاي كاري ديگر به آن مرتبط شده و از اطلاعات و سرويس هاي آن بهره مي برند . جهت تهيه سروري مناسب ابتدا بايد نوع كاربري ، تعداد كاربران مرتبط با آن و نوع نرم افزارهاي كاربردي روي آن مشخص شوند و پس از آن اقدام به تهيه سرور با سخت افزاري متناسب با نياز نمود . داشتن پشتيبان در قطعات از شرايط ديگر يك سرور خوب است . به عنوان مثال داشتن دو پردازنده يا دو پاور با قابليت تأمين توان كافي و يا چند ديسك سخت جهت راه اندازي Raid نرم افزاري يا سخت افزاري از مزيت هاي يك سرور استاندارد مي باشد . داشتن امكانات كافي تهيه نسخه پشتيبان از اطلاعات نظير Tape Backup Driver و يا حتي يك دستگاه DVD Writer از مشخصه هاي ديگر يك سرور مناسب هستند .

بنابراين با ارتقاء Backbone شبكه به 1Gb/s و برقراري ارتباط دو ساختمان جايگزين نمودن PC هاي فعلي كه به تعداد 7 دستگاه در ساختمان شماره 2 و 3 دستگاه در ساختمان شماره 1 به عنوان سرور استفاده مي شوند و اضافه كردن 2 دستگاه سرور جديد براي امور Wsus و آنتي ويروس و ... با مارك هاي معتبر مانند HP بسيار ضروري و اجتناب ناپذير است .



پياده سازي امنيت در سازمان :

امنيت مختص يك يا چند دستگاه كامپيوتري نبوده بلكه كل سازمان را شامل مي شود . وجود اصول و اساسنامه جهت ايمن سازي اطلاعات سازمان از درب وروي شروع شده و تا محل قرارگيري اطلاعات ادامه پيدا مي كند . تعريفي كه براي امنيت مي شود مرزها را شكسته و كليه عوامل تهديد كننده اطلاعات را در سازمان شامل مي شود . امكان از بين رفتن اطلاعات در اثر عوامل فيزيكي ( نظير آتش سوزي ) ، تهديدات نفوذگران شبكه ، ويروس ها و كرم هاي اينترنتي ، دزدي رسانه و ... همگي از عوامل تهديد كننده اطلاعات سازمانها هستند لذا داشتن برنامه و استراتژي جامع و كاملي كه كليه موارد تهديد كننده و نحوه برخورد با هر يك را مشخص نمايد از اولويت هاي هر سازمان مي باشد . در زير تنها به برخي از عوامل تهديد كننده اطلاعات شبكه هاي كامپيوتري اشاره شده است :



الف ) ويروس ها ، كرمها و تروجان ها :

با توجه به گسترش شبكه هاي كامپيوتري و ارتباط آنها با اينترنت ، امكان ورود نرم افزارهاي مخرب كوچك نظير ويروس ها ، كرمها و تروجان ها به سرورها و ايستگاه هاي كاري وجود خواهد داشت لذا استفاده از ويروس يابها و ويروس كش هاي مناسب بايد در دستور كار مدير شبكه قرار گيرد . همچنين وجود Adware و Spyware ، باعث كندي دستگاه هاي كامپيوتري و سرورها شده و از كارايي شبكه مي كاهد .



ب ) ارتباط به اينترنت :

پيشرفت تكنولوژي و كاهش هزينه ارتباط به اينترنت ، سازمان ها را ترقيب به استفاده بيش ار پيش نموده است . شبكه هاي زيادي هستند كه بطور مستقيم و بدون در نظر گرفتن هر گونه امكان امنيتي ، به اينترنت مرتبط هستند و از آن استفاده مي كنند . در اينگونه شبكه ها ، خطر نفوذ به سيستم و سوء استفاده از اطلاعات سازمان و همچنين ورود انواع ويروس ها و كرم ها وجود خواهد داشت . جداسازي سرور ها و سرويس ها ، استفاده از ديواره آتش مناسب ، IPS ، IDS از راه حل هاي ارتباط امن با اينترنت محسوب مي شوند . ساده ترين ساختاري را كه در طراحي امنيت سازمان تان مي توانيد لحاظ كنيد تقسيم بندي سرورها و شبكه كامپيوتري به سه ناحيه شبكه داخلي ، شبكه خارجي و ناحيه محافظت شده است . كليه سرورها و ايستگاه هاي كاري كه تنها بايد در شبكه داخل سازمان در دسترس باشند و نياز به ارتباط خارجي ندارند را در ناحيه شبكه داخلي ، اينترنت و شبكه هاي مرتبط با آن را در ناحيه شبكه خارجي و سرورهايي از شبكه داخلي كه نياز به ارتباط با اينترنت دارند ، در ناحيه محافظت شده يا DMZ قرار دهيد . نمونه اين سرورها FTP Server ، Mail Server هستند .



ج ) استفاده از ديواره آتش :

ديواره آتش نرم افزار يا سخت افزاري است كه جهت كحافظت و دور از دستري قرار دادن شبكه داخلي از حملات و نفوذهاي تحت شبكه مورد استفاده قرار نمي گيرد . با توجه به توضيحاتي كه در قسمت قبل داده شد به كمك ديواره آتش سه ناحيه داخلي ، خارجي و محافظت شده را مي توان از يكديگر متمايز نمود و پاكت هاي در حال تبادل بين نواحي مختلف را مورد سنجش قرار داد و حتي از عبور پاكت هاي اطلاعاتي غير ضروري ممانعت نمود .

Content Filtering ، Proxy ، Virus Scaning ، VPN ، SPAM Filter ، Anti Spyware ، Traffic Shaping ، Anti Phishing ، IPS/IDS و Ahthentication از مشخصه هاي ديگري هستند كه بايد در هنگام تهيه و انتخاب ديواره آتش ، آنها را مد نظر داشته باشيد .



د ) سياست نامه امنيتي :

تهيه و اجراي اساسنامه امنيت اطلاعات مبتني بر استانداردهاي موجود متناسب با سازمان و نوع كار پايه و اساس پياده ساري امنيت مي باشد . بدون داشتن برنامه و هدف اجراي امنيت در سازمان ، قادر به ايجاد فضايي امن براي اطلاعات نخواهيد بود . دامنه اين اساسنامه با نظر مدير سازمان متفائت خواهد بود . دامنه حفاظت شده يا Scope مي تواند كليه بخش هاي سازمان را در بر گيرد و يا حتي بخش هايي از آن را پوشش دهد . معمولاً براي شروع پياده سازي امنيت اطلاعات سازمان از واحد و بخش كوچمي آغاز كرده و به مرور آن را به بخش هاي ديگر تعميم مي دهند .



و ) نصب به موقع Service Packها و Patch ها :

وجود مشكلات متعدد سيستم عامل ها و نرم افزارهاي مختلف ، سازندگان آنها را موظف به رفع مشكل آنها پس از شناسايي نوع مشكل مي نمايد لذا شركتهاي تهيه كننده نرم افزار اقدام به پخش نرم افزارهاي رفع خطا در قالب Patch ها و Service Packها مي نمايند . نصب به موقع اين بسته هاي كوچك نرم افزاري رفع خطا ، مشكلات موجود را مرتفع ساخته و از سوء استفاده از نقص هاي موجود جلوگيري خواهد كرد . به عنوان مثال تاكنون Service Pack 4 براي Win 2000 و Win2003 Server از جانب شركت مايكروسافت براي استفاده كاربران عرضه شده است كه قابل Download بر روي سايت آن شركت مي باشند .

بنابراين يكپارچه نمودن شبكه استانداري خريد دو دستگاه فايروال جديد ، آنتي ويروس هاي قوي داراي مجوز ، تجهيزات نگهداري داده ها ، Recovery ، NAS و نرم افزارهاي امنيتي ( در مقابل ويروس ها ، دسترسيهاي غير مجاز و ... در سطح بانكهاي اطلاعاتي و نرم افزارها ) ضروري و اجتناب ناپذير است .





نواقص اين شبكه بود . بنابراين تصميم بر اين شد مه با بودجه تخصيص داده شده به اين پروژه حداقل اين امكانات مديريتي / امنيتي فراهم گردد .



بزرگترين فعاليتي كه صورت گرفت طراحي و پياده سازي Active Directory در شبكه استانداري خراسان بود كه با تلاش كارشناسان شركت AD نصب و تمامي ويندوزهاي ايستگاه هاي كاري شبكه به منظور يك دست سازي از نو نصب و با محدوديتهاي امنيتي جديد تركيب بندي شد .

علاوه بر اين امنيت دسترسي به شبكه دروني استانداري از بيرون سازمان به كمك يك دستگاه Juniper FireWall تأمين گشت . با توجه به بودجه تخصيص داده شده به اين پروژه تأمين امنيت فقط در سطح دسترسي از بيرون سازمان به شبكه تأمين شد .

لازم است در مراحل بعدي كار ساير ملاحظات امنيتي نيز مورد توجه قرار گرفته و اجرا شود . مجموعه پيشنهادات لازم براي ادامه اين كار به شرح ذيل مي باشد :

طراحي و نصب Active Directory جهت متمركز ساختن شبكه

نصب Antivirus تحت شبكه و مديريت آن جهت بروز كردن كلاينت ها

نصب سرويس Wsus در شبكه جهت گرفتن update هاي مايكرو سافت بطور آفيس

تنظيمات تجهيزات ارتباطي استانداري

نصب و راه اندازي كلاينت در شبكه

طريقه گرفتن Backup Active Directory

و ...



فصل يك : تحليل وضعيت موجود در شبكه استانداري



در شبكه استانداري خراسان برنامه هاي كاربردي زير در حال اجرا مي باشد :

شبكه فوق داراي domain نمي باشد و غير متمركز مديريت مي شود .

سرور و كلاينت بصورت workgoup كار مي نمايند .

سروري كه بتواند بصورت offline پچ هاي امنيتي را بگيرد وجود ندارد .

آنتي ويروس غير قابل مديريت و فقط update به روز share مي شود .

نبودن سرويس Wins در شبكه



1 – سرور اتوماسيون اداري گويا :

ملاحظات مربوط به سرور و نرم افزارهاي نصب شده :

نرم افزار اتوماسيون گويا نصب شده بر روي server 2000 Sp4 كه داراي SQL 2004 Sp4 مي باشد .

داراي Antivirus Symantec V.8.0 Server Based

نرم افزار گويا Webbasedو با Active فعال و نرم افزار MDAC مي باشد .

متصل شدن سيستم دبيرخانه بصورت Ftp با user خاص جهت انتقال اطلاعات .

Remot management جهت مديريت از راه دور .

داشتن Ip Valid براي Remot از طريق web

2- سرور روزنامه ها :

سرور فوق جهت ارائه روزنامه ها بطور آفلاين مي باشد كه داراي مشخصات نرم افزاري و سخت افزاري فوق مي باشد .

3- سرور ذيحسابي :

سرور فوق جهت ارائه سروبي حسابداري مي باشد كه داراي مشخصات نرم افزاريو سخت افزاري فوق مي باشد .



4- سرور پورتال :

سرور فوق جهت ارائه پورتال داخلي سازمان كه داراي مشخصات نرم افزاري و سخت افزاري فوق مي باشد .



5- سرور MIS







فصل دو : طراحي و نصب Active Directory و Antivirus & Wsus در شبكه استانداري



تحليل و طراحي ساختار Active Directory :



ساختار OU ها :

بر اساس چارت سازماني استانداري و سلسله مراتبي ساخته شود .

ساختار User Name & PassWord :

ساخت username داراي دو قسمت مي باشد : 1- فاميل كاربر 2- دو حرف اول OU و پسورد به طور تركيبي و كمتر از 8 كاراكتر نباشد .

ساختار اسامي رايانه اي :

نام كامپيوترها برگرفته از اول كلمه كامپيوتر C و نام كاربر همان سيستم و كد مربوطه

ساختار نصب آنتي ويروس در شبكه :

به اين ترتيب بعد از نصب سرور آنتي ويروس همه Client ها از طريق شبكه نصب و به روز شوند كه براي اين منظور Symantec Antivirus در نظر گرفته شد .

ساختار به روز رساني Client درشبكه :

به اين ترتيب كه بعد از نصب سرويس Wsus و استقرار آن در شبكه تمام كلينت ها از طريق اين سرور بدون اتصال به اينترنت بتوانند به روز شوند .







مراحل نصب Active Directory : (سرور 1 )

نصب ويندوز سرور 2003

پارتيشن c:/ با ظرفيت 20G با فايل سيستم NTFS

IP Address : 192.168.100.15

DNS IP Address : 192.168.100.15

Name Server : Galaxy

تنظيم Time Synchronizing با خود DC

Dcpromo نصب AD

Full DNS Name : OstanKH.IR

Domain NetBIOS : OstanKH

نصب DNS همراه AD







مراحل نصب Active Directory : (سرور 2 )

نصب ويندوز سرور 2003

پارتيشن c:/ با ظرفيت 20G با فايل سيستم NTFS

IP Address : 192.168.100.16

DNS IP Address : 192.168.100.16/192.168.100.15

Name Server : Star

تنظيم Time Synchronizing با Galaxy.OstanKH.IR

Dcpromo نصب AD Additional

Full DNS Name : OstanKH.IR

Domain NetBIOS : OstanKH

نصب DNS همراه AD

- امنيت فيزيكي :

واضح است كه جلوگيري از دسترسي فيزيكي افراد غير مجاز به كامپيوتر ضروري است و ناديده گرفتن اين امر واضح ، صحيح نيست . واقعيت اين است كه بيشترين نفوذها به سيستمهاي كامپيوتري از درون سازمانها ، ادارات يا شركتها اتفاق مي افتد . قفل كردن در اتاقي كه كامپيوتر در آن قرار دارد ، استفاده از قفلهاي ويژه براي case ، قرار ندادن كليد قفل در كنار كامپيوتر و ... از جمله مواردي است كه رعايت آنها اولين سطح امنيت را فراهم مي كند .



2- استفاده از قابليت NTFS :

همه درايوهاي سيستم خود را بصورت NTFS در آوريد . سيستم فايل NTFS سريعتر از FAT32 بوده ، امكان مجوزگذاري براي فايلها و پوشه ها را فراهم مي كند . همچنين مي توانيد با امكان EFS اطلاعات خود را به رمز درآوريد . براي تبديل FAT32 به NTFS مي توانيد از دستور convert.exe و يا نرم افزار Partition Magic استفاده نماييد . ( براي استفاده از دستور convert در command prompt بنويسيد convert driveletter: / fs:ntfs



3- غير فعال كردن simple File Sharing :

بطور پيش فرض Windows XP كاربراني را كه مي خواهند از طريق شبكه به كامپيوتر متصل شوند ، مجبور مي كند تا از طريق كاربر Guest وارد شوند . يعني اگر بدون استفاده از اين فايروال امن به اينترنت متصل شويد ، تقريباً هر كسي مي تواند به فايلهاي Share روي كامپيوتر شما دسترسي داشته باشد . براي غير فعال كردن simple File Sharing مراحل زير را دنبال كنيد :

به start > My Computer > Tools > Folder Option مرجعه كنيد .

دكمه View را انتخاب نماييد .

در بخش Advance Setting علامت Use simple File Sharing را برداريد و روي Apply كليك كنيد .



4- براي هم كاربران password بگذاريد .

يك نكته قابل توجه اينكه كاربر Administrator در بخش Control Panel > UserAccount نمايش داده نمي شود و اگر هنگام نصب براي آن password تعيين نكرده باشيم ، هر كسي به راحتي از راه دور يا نزديك مي تواند با مجوز Administrator به دستگاه ها دسترسي داشته باشد . جهت گذاشتن password مي توان از طريق زير عمل كرد :

Control Panel > Administractive ToolS > Computer Mnangment > System Tools > Local Users and Groups > Users



5- استقاده با احتياط از گروه Administrator :

بجز موارد ضروري براي كاربري كه مي خواهد با كامپيوتر شما كار كند اكانتي كه در گروه Administrator باشد درست نكنيد . براي كارهاي معمول با دستگاه خود نيز يك اكانت عادي استفاده كنيد .



6- غير فعال كردن اكانت Guest :

اكانت Guest همواره يك روزنه محبوب به كامپيوتر شما براي نفوذگران به شمار مي آيد . حتي الامكان آنرا غيرفعال كنيد و يا در صورت نياز به وجود آن ، يك password مشكل براي آن انتخاب كنيد .



7- استفاده از فايروال در صورت ارتباط با شبكه :

اگر از شبكه استفاده مي كنيد و خصوصاً اگر اتصال داوم به اينترنت داريد ، حتماً از يك فايروال شخصي استفاده كنيد . به همراه Windows XP يك فايروال بنام ICF وجود دارد ، ولي بطور پيش فرض غير فعال است . براي فعال سازي فايروال ICF مراحل زير را طي كنيد :

به Control Panel > Network Connections مراجعه كنيد .

بر روي Local Area Connention كليك راست كنيد .

در بخش Advanced گزينه

Protect my computer and network by limiting or preventing access to this computer from the internet را انتخاب كنيد .

ICF تنها ترافيك ورودي را ***** كرده و به ترافيك خروجي كاري ندارد . بنابراين نصب فايروالهاي شخصي ديگر پيشنهاد ميشود . فايروالهاي شخصي معروف عبارتند از : ZoneAlarm ، Outpost ، BlackIce ، McAfee و ... البته نمي توان ادعا كرد يك فايروال بهترين است و هيچ ايرادي ندارد . كما اينكه در مورد فايروالهاي فوق نيز گزارشات ضد و نقيضي مبتني بر وجود حفره هاي امنيتي مي رسد . به عنوان مثال در يك گزارش ادعا شده است كه ZoneAlarm براي شركت مايكروسافت جاسوسي مي كند !



8- به روز نگهداري Windows با hotfix ها و service pack ها :

يك روش متداول نفوذگران ، استفاده از آخرين شكافهاي امنيتي گزارش شده است . 99 درصد نفوذها بخاطر سوء استفاده از شكافهاي امنيتي شناخته شده و به روز نگه نداشتن سيستمهاي قرباني و نصب نكردن patch هاي امنيتي است . از امكان windows update و يا Automatic Update براي به روز نگهداري Windows خود استفاده نماييد . براي فعال سازي Automatic Update وارد بخش Control Panel ويندوز خود شويد و در مسير Performance and Maintenance تنظيمات مورد نظر خود را در بخش Automatic Update انجام دهيد .



9- نصب برنامه هاي ضد ويروس :

از ابتدايي ترين گامها در ايمن سازي سيستم ، نصب برنامه هاي ضد ويروس است . البته در صورتي كه آنرا به روز نكنيد ، تقريباً فايده اي براي شما نخواهد داشت . از جمله ضد ويروسهاي معروف Norton و McAfee هستند . نسخه 2002 نرم افزار McAfee و 2003 Norton را مي توان بمدت يكسال بدون نياز به خريد به روز نمود .



10- استفاده از password براي screen saver :

استفاده از password براي screen saver باعث مي شود اگر براي مدتي از ميز كار خود دور شديد ، فرد غيرمجاز ديگري نتواند از كامپيوتر شما سوء استفاده نمايد . براي پسورد گذاري روي screen saver بايد :

بر روي desktop كليك راست كنيد .

گزينه Properties را انتخاب نموده ، بخش screen saver را انتخاب كنيد .

با تنظيم زمان لازم براي فعال شدن screen saver گزينه On resume , display Wellcome screen را انتخاب نماييد .









11- ايمني اطلاعات Backup كامپيوتر :

در برخي مؤسسات و شركتها هزينه زيادي براي بسترسازي امنيت شبكه هاي كامپيوتري خود و رمزكردن داده هاي روي كامپيوترها انجام مي دهند ، ولي با كمال تعجب Backup همان داده هاي رمز شده بر روي CD ها و Tapeهايي كه نه رمز شده اند و نه قفلي دارند و حتي در برخي موارد در مكان امني هم نيستند قرار دارد !









انواع فايروال ها از لحاظ عملكرد :



انواع مختلف فايروالها اعم از سخت افزاري و نرم افزاري ( كه در واقع به نوعي فايروالهاي سخت افزاري خود داراي سيستم عامل و نرم افزارهاي مربوط به خود مي باشند و بايستي تنظيم گردند ) ، روش انجام كار توسط آنها متفاوت است كه اين امر منجر به تفاوت در كارايي و سطح امنيت پيشنهادي فايروالها مي شود . بنابراين بر اين اساس ، فايروال ها را به 5 گروه تقسيم مي نمايند :



1- ديواره هاي آتش سطح مدار ( Circuit – Level Firewall ) :

اين ديواره هاي آتش به عنوان يك رله براي ارتباطات TCP عمل مي كنند . آنها ارتباط TCP را با رايانه پشتيبان قطع مي كنند و خود به جاي آن رايانه به پاسخگويي اوليه مي پردازند . تنها پس از برقراري ارتباط است كه اجازه مي دهند تا داده به سمت رايانه مقصد جريان پيدا كند و تنها به بسته هاي داده اي مرتبط اجازه عبور مي دهند . اين نوع از ديواره هاي آتش هيچ داده درون بسته هاي اطلاعات را مورد بررسي قرار نمي دهند و لذا سرعت خوبي دارند ضمناً امكان ايجاد محدوديت بر روي ساير پروتكل ها ( غير از TCP ) را نيز نمي دهند .
دسته بندی: فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT

تعداد مشاهده: 1627 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 28

حجم فایل:57 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: