گزارش کارآموزی حسابداری در شرکت تعاونی مرز نشینان باجگیران

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
گزارش کارآموزي حسابداري در شرکت تعاوني مرز نشينان باجگيران در 45 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب :

عنوان صفحه

مقدمه 1

فصل 1 )

تاريخچه مرزنشينان خراسان 2

تاريخچه شرکت تعاوني مرزنشينان باجگيران 3

محل فعاليت کارآموزي 3

مساحت محل کارآموزي 3

تعداد پرسنل 3

موضوع شرکت 3

نوع فعاليت 4

انواع خدمات 4

مالکيت در اقتصاد شرکت 5

ترکيب مديران 5

اهداف شرکت 6

کليات تشکيل شرکت هاي تعاوني 6

تغييرات سرمايه در شرکت هاي تعاوني و نحوه ثبت حسابداري آنها 6

تقسيم سود در شرکت تعاوني 8

چارت سازماني شرکت 11

فصل 2 )

گزارش فعاليت هاي انجام شده در مدت کارآموزي 12

گزارش فعاليت ها به صورت روزانه 14

گزارش فعاليت ها به صورت هفتگي 15

گزارش فعاليت ها به صورت ماهانه 18

سيستم حسابداري شرکت 20

نرم افزار حسابداري شرکت 26

ارزيابي بخش هاي مرتبط با فعاليت کارآموزي 34

فصل 3 )

نتيجه گيري 37

پيشنهادات 38

ضمائم و پيوست ها





مقدمه :

تعاون پايه و اساس زندگي اجتماعي است . در اصطلاح لغوي تعاون به معناي کمک و همکاري ، تشريک مساعي در رفع نيازمنديهاي همگاني مي باشد که در بالاترين حد خود به عنوان يک سازمان اجتماعي بالاترين حد تفکر نوع دوستانه را پديدار مي نمايد و تجلي کار آن نهضت تعاون جديد است که با تلاش هاي پيگر و انسان دوستانه افرادي همچون رات اون ، دکتر ويليام کينگ از انگلستان و سن سون و چارلز فوريه از فرانسه و هزاران تلاشگر ديگر در واکنش به نابساماني هاي ناشي از نظام صنعتي صورت گرفت ، و بالاخره در انگلستان تشکيل شرکت تعاوني پيشگامان عدالتخواه را چندين نقطه عطفي که نهضت تعاون را به عنوان نوعي مکتب اجتماعي ، اقتصادي با اصول و آرمان هاي مشخص ثبت نمود .



مرزنشينان خراسان :

خراسان با مساحت 313000 کيلومتر وسعت ، برزگترين استان کشور مي باشد که از طرف شمال شرق کشور 750 کيلومتر مرز مشترک ،کشورهاي افغانستان و ترکمنستان را دارا است .

در قديم الايام به لحاظ فرار داشتن مسير جاده ابريشم خراسان ازاهميت ويزه اي در زمينه تجارت و صادرات مرزي برخوردار بود .

مرزنشينان اين مناطق بخاطر برخورد با کاروانها و بازرگانان ، با مليت و معاشرت و فرهنگ هاي متفاوت و متمايز ملل آشنايي يافته اند ، لذا از شخصيت ويژه و با ثباتي و حتي متمايز برخوردارند و علي رقم محروميت و استضعاف و کمبود امکانات رفاهي صرفاً به لحاظ عرق ميهن دوستس و عزت و رمزداري از اين مناطق گاهاً با آب و هواي نامناسب و متغير سکني گزيده و روزگار را سپري مي کنند .

مرزنشينان با زندگي در اين مناطق وسوسه عده اي سود جو و دنيا پرست که با تشکيل باندهاي درون مرزي و برون مرزي با عوامل غير بوهي به امر قاچاق اشتغال دارند مبارزه و به لحاظ تداوم و تحکيم مقابله به مثل با آنان مبادلات مرزي مشروع را کار خود دانسته و با اختصاص سهميه ارزي براي مرزنشينان بسترسازي مناسبي براي کسب و کار قاونوني و شرعي از اشتغال زايي مثبت و سازنده فراهم نموده است .

همانطور که از ساليان دور در ساير استان ها طرح مبادلات مرزي به اجرا در آمده بود ، با پي گيري هاي استانداري محترم استان خراسان درسال 1377 سهميه ارزي مرزنشينان خراسان برقرار گرديد و حسننظر مديريت محترم اداره کل تعاون و وصاطت بي شائبه کارشناسان محترم اداره تعاون خراسان و ادارات تعاون شهرستان ها در همان سال 18 شرکت تعاوني مرزنشينان درسرتاسر نقاط مرزي استان تأسيس گرديده و قسمت نظارت هيأت محترم اجرايي مرکب از استانداري و ادارات کل تعاون و اداره کل بازرگاني و ناظر محترم گمرکات سهميه ارزي سال 77 جذب گرديد .







تاريخچه شرکت تعاوني مرزنشينان باجگيران :

شرکت تعاوني مرزنشينان باجگيران ، در تاريخ 18 مهرماه 1377 تحت شماره 449 در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسيد و در تاريخچه 18 بهمن 1377 در شهرستان قوچان تأسيس شد .

تأسيس شرکت با زحمات و مشکلات عديده اي همراه بود ولي عده اي از مرزنشينان تحصيل کرده و متعهد و آينده نگر به عنوان هيأت مرسس پيشقدم شده وبا مراجعات حضوري مکرر در روستاهاي مرزي تا حدودي در امر تأمين يک سوم سرمايه مورد نظر به عنوان سهام نقدي موفق بودند .

شرکت با تعداد 716 خانوار که شامل 4138 نفر مي باشد به عضويت خود داشته که سقف ارزي آن 774764 دلار ميباشد که در سال هاي بعدي اين روند رو به رشد جهت عضو گيري در روستاهاي بخش باجگيران ادامه داشته تا جايي که جمعاً 26 روستا و حوزه فرعي را به عضويت دارد .

محل فعاليت کار آموزي :

شرکت تعاوني مرزنشينان باجگيران . استان خراسان رضوي – شهرستان قوچان ، ساختمان شماره ( 2 ) – ميدان فلسطين ، خيابان صحرايي ، پلاک ، بخش اداري ، قسمت حسابداري .

مساحت محل کار آموزي :

شرکت داراي 2 ساختمان مجزا مي باشد که به شرح ذيل مي باشد :

ساختمان شماره (1) ک 250 متر مربع که 120 متر مربع مربع انبار و 130 متر مربع خوابگاه مي باشد .

ساختمان شماره (2) : 250 متر مربع که 80 متر مربع فروشگاه و 120 متر مربع ساختمان اداري ميباشد .

تعدا پرسنل : 1- مدير عامل 2- حسابدار 3- امور دفتري 4- فروشنده 5- انباردار

موضوع شرکت :

شرکت داراي اساسنامه مي باشد که موضوع شرکت در آن قيد شده و به شرح زير مي باشد :

1-مبادلات مرزي (صادرات و واردات )

2- مدت شرکت : از تاريخ 15/10/1377 به مدت نامحدود

3- مرکز اصلي شرکت : قوچان – باجگيران

4-سرمايه شرکت : مبلغ 48600000ريال ، شامل 486 سهم يکصد هزار ريالي

نوع فعاليت :

فعاليت شرکت از نوع توزيعي است که در اساسنامه به اختصار شرکت ناميده شده است . و حداقل 51% سرمايه آن به وسيله اعضاء تدمين مي شود .

هدف از تأسيس و فعاليت شرکت همانند ساير شرکتهاي تعاوني ، تأمين نيازمنديهاي اعضا در چهار چوب مصالح عمومي و کاهش هزينه ها و قيمت ها است .

در اين راستا فعاليت هاي شرکت به صادرات و واردان کالاها گسترش يافته است . لازم به ذکر است که تعاوني هاي مرز نشينان رأساً سهميه ارزي جهت مبادلات در اختيار ندارند و بر اساس قوانين و مقررات ذيرربط و طي مراحل قانوني با جمع آوري دفترچه مبادلات مرزي مرزنشينان حوزه ، عمل ، نيابتاً مبادلات مرزي انجام مي دهند که در اين زمينه درصد سهميه ارزي و سقف صادراتي کالاهاي مجاز را صادر و در قبال آن در چهار چوب فهرست کالا وارد مي نمايد.

صادرات و واردات در بخش تعاوني به 2 صورت انجام مي شود :

1)صاورات و واردات توسط شرکت تعاوني مرزنشينان

2)صادرات و واردات به صورت پيله وري

از انواع صادرات مي توانبه ، گوگرد ، پلي اتيلن ، مواد پلاستيکي سيمان سفيد به افغانستان ، ازبکستان و قرقيزستان اشاره نمود .

از انواع واردات مي توان به کالاهايي همچون ، برنج از پاکستان ، چاي از هندستان .... اشاره نمود .

انواع خدمات :

شرکت با حد ممکن خدمات زير را انجام مي دهد و يا جزء اهداف براي انجام براي آن است:

1-انجام مبادلات مرزي مرزنشينان حوزه عمليات به نمايندگي از طرف آنان و صادرات و واردات کالاهاي مجاز بارعايت ضوابط قانوني و مقررات صادرات و واردات کشور .

2- تبديل ، طبقه بندي ، بسته بندي ، مارک گذاري کالاهاي داخلي موضوع مبادلات مرزي و حمل آنها به خارج از کشور به منظور فروش و وارد کردن کالاهاي مجاز با رعايت قوانين .

3- تأمين نيازمنديهاي مصرفي اعضا و خانواده هاي آنها .

4- ايجاد فروشگاه به تعداد مورد لزوم به منظور خرده فروشي به اعضا

5- انجام خدمات توزيع کالا به اعضا

6- انجام ساير فعاليت هاي مرتبط با اهداف شرکت

مالکيت در اقتصاد شرکت :

در نظام تعاوني اصل مالکيت ، در جوامع تعاوني کليه وسايل توليد ( خدمات ) به شرکت يا جامعه تعاوني و در واقع به همه اعضا تعلق دارد و تصرفات فردي در مالکيت شرکت بر طبق شرايط و ضوابطي است که قبلاً در اساسنامه مطرحگرديده است و مورد تصويب اعضاء قرار گرفته است .

ترکيب مديران شرکت به شرح ذيل است :

اعضاء هيئت مديره توسط گرده هاي روستاها ( که در رأي گيري در روستاها انتخاب شده اند )در مجمع عمومي براي 3 سال مالي انتخاب مي گردند ، که اين اعضاء 7 نفر مي باشند که عبارتند از :

1- رئيس 2- نائب رئيس 3- منشي 4- دو نفر هيئت مديره 5- 2 نفر علي البدل

مدير عامل توسط هيئت مديره انتخاب و براي تأييد صلاحيت به اداره تعاون معرفي مي گردد .بازرسان که 4 نفر ميباشند نيز توسط سر گروه هاي روستاها در مجمع عمومي براي يکسال مالي انتخاب مي شوند که 3 نفر بازرس و ا1 نفر علي البدل مي باشند .



گزارش خلاصه اي از فعاليت ها انجام شده در مدت کار آموزي :

درتاريخ 21 اسفند ماه 86 به عنوان کار آموز به شرکت تعاوني مرزنشينان باجگيران – قوچان مراجعه نمودم . پس از آشنايي با حسابدار و مسئول امور دفتري و شناخت محيط کار و تشکيلات پرسنلي و سازماني جهت گذراندن دوره کارآموزي فعاليت و همکاري خود را با حسابدار آغاز نمودم .

در ايام کار آموزي طبق برنامه تقديمي به دانشگاه و استاد راهنماي محترم فعاليت خود را به شرح ذيل شروع کردم :

تاريخ ورود من به شرکت همزمان با پايان سال مالي بود ، در اين ايام ( پايان اسفند ماه ) هيئت مديره و مدير عامل اقدام به انبار گرداني نمود ه و اينجانب در تکميل فرم انبار گرداني به اينصورت که قيمت خريد اجناس را از روي فاکتور خريد در مقابل ليست تهيه شده اجناس ثبت مي نمودم و ارزش اجناس موجود در انبار را محاسبه و در اختيار حسابدار قرار مي دادم .

همچنين تهيه و تنظيم فرم استهلاک سالانه و محاسبه مربوط به آن را انجام مي دادم .

در امر بستن حسابهاي دائم و موقت در دفاتر رسمي نيز به حسابدار کمک مي کردم .

در فرودين ماه که شروع سال مالي شرکت مي اشد . جهت افتتاح حسابهاي دائم دردفاتر رسمي شرکت به حسابدار کمک مي کردم و با نحوه دفاتر رسمي و آئين نامه هاي مربوط به ان به صورت عملي شناخت پيدا کردم .

بخشي از کارهاي انبار گرداني مربوط به اسفند ماه جهت بررسي و اقدامات مقتضي به فروردين ماه موکول شده بود و تکميل فرم هاي انبار گرداني که به عهده من بود به پايان رساندم .

همچنين به امور دفتري جهت صدور کارت مبادلات و تکميل و صدور دفترچه عضويت اعضاء جديد و نوشتن مبلغ سود سال 85 در دفترچه اعضاء سابق کمک نمودم .

کمک به حسابدار جهت شمارش کوپن کالاهاي برنج و چاي که در فروشگاه به فروش مي رسد و روزانه توسط فروشنده به همراه فاکتور فروش به حسابداري تحويل داده مي شود و همچنين تطبيق تعداد اين کوپن ها با فاکتور فروش روزانه .

حسابدار شرکت موظف است در پايان هر ماه تراز آزمايشي ماهانه تنظيم و به هيئت مديره تحويل دهد اينجانب وظيفه تطبيق اقلام مندرج در تراز آزمايشي با مانده اقلام در دفتر کل را بر عهده داشتم .

نوشتن دفتر سهام که يکي از دفاتر مورد استفاده در شرکت ، جهت اطلاع از واريزي هاي مبلغ سهام به حساب بانکي شرکت از طرف هر سهامدار مي باشد را تکميل و سود متعلقه به هر نفر از سهامداران را در صفحه مربوط به شخض را ثبت مي کردم .

فاکتورهاي فروش که روزانه توسط فروشنده در فروشگاه تنظيم شده و به حسابدار جهت شمارش و تطبيق آن با واريزي اسناد دريافتني تحويل داده مي شود ، در اين امور نيز به حسابدار کمک مي کردم .

از تاريخ 15 ارديبهشت ماه هيئت مديره مصوب نمود که فاکتورهاي فروش با قيد شماره عضويت و نام خريدار صادر گردد و روزانه مبلغ فروش در فروشگاه به حساب شرکت واريز و فيش آن به همراه فاکتورهاي آن به حسابداري تحويل داده شود ، اينجانب همه روزه مقدار فروش کالا را با مبلغ واريز شده به حساب بانکي شرکت را تطبيق و بررسي مي نمودم .

تهيه ليست سر رسيد چکها جهت مراجعه حسابدار به بانک مربوطه ، تهيه صورت مغاير بانکي ، تهيه ليست اعضاء مجمع عمومي و تنظيم دعوت نامه و نوشتن آدرس و اسامي بر روي دعوت نامه به مجمع عمومي به صورت فوق العاده ، تهيه ليست بدهکاران و ياد داشت سر رسيد بدهي و مبلغ بدهي در مقابل اسامي هر يک از آنان ( بدهکاران خريد جو ) و تنظيم دفتر صادرات و واردات از روي کوتاژ ( اظهار نامه هاي ) صادراتي و وارداتي گمرک را بر عهده داشتم .

حسابداري شرکت جهت انجام امور حسابداري از نرم افزاري بنام شايگان استفاده مي کند ، حسابدار نکات لازم در خصوص استفاده و کار با اين نرم افزار را به من آموزش داد و من به صورت عملي با اين برنامه حسابداري کار کردم که توضيحات لازم در خصوص اين نرم افزار در پايان فصل شرح داده شده است .

31/1/شنبه – 5/2/پنج شنبه :

شرکت از دفتري بنام دفتر سهام جهت ثبت واريزي و سود اعضا استفاده مي کند . ابتدا هر عضو بايستي به ازاي هر نفر اعضاء خانواده خود مبلغ 200000 ريال واريز نمايد با توجه به اينکه مردم اين بخش وضعيت مالي مناسبي ندارند شرکت تعاوني با آنها مدارا کرده و اجازه داده است به صورت اقساطي سهام خود را واريز و فيش آن را به حسابداري شرکت تحويل دهند . در هر نوبت واريزي شماره فيش و مبلغ آن در صفحه مربوط به هر سرپرست خانوار که با شماره عضويت مشخصي ثبت گرديده است در آن صفحه مربوطه درج مي گردد که قسمتي از ثبت اين دفتر سهام به عهده بنده گذاشته شده است ، ضمناً هر ساله سود متعلقه هر نفر را در اين دفتر سهام ثبت مي نمايند .

تطبيق اقلام مندرج در تراز آزمايشي فروردين ماه با اقلام مندرج در دفتر کل

7/2/شنبه – 12/2/پنج شنبه :

فاکتورهاي فروش که روزانه توسط فروشنده در فروشگاه تنظيم شده و به حسابدار تحويل داده مي شو د،کمک جهت شمارش و تطبيق آن با واريزي اسناد دريافتني همچنين کمک به حسابدار جهت شمارش کوپن برنج و چاي تحويلي از فروشگاه به حسابدار و تطبيق تعداد کوپن ها با فاکتور فروش روزانه و دسته بندي هر کوپن در گروه مربوط به کالاي برنج و چاي .



14/2/شنبه – 19/2/پنج شنبه :

از تاريخ 15/2/87 هيئت مديره مصوب نمود فاکتورهاي فروش با قيد عضويت و نام خريدار صادر گردد و روزانه فروش در فروشگاه به حساب شرکت واريز و فيش آن به همراه فاکتورها به حسابداري تحويل داده شود.

اينجانب همه روزه مقدار فروش کالا و مبلغ واريز شده را تطبيق مي نمودم .

تهيه ليست سر رسيد چکها جهت مارجعه حسابدار به بانک مربوطه و کسب اطمينان از واريز مبالغ چک سر رسيد به حساب بانکي شرکت .

21/2/شنبه -26/2/پنج شنبه :

تطبيق مقدار فروش کالاي فروشگاه و مبلغ واريز شده به حساب شرکت .

کمک به امور دفتري جهت تکميل و صدور دفترچه عضويت .

تهيه صورت مغايرت بانکي .

28/5/شنبه -2/3/پنج شنبه :

تطبيق مقدار فروش کالاي فروشگاه و مبلغ واريز شده به حساب شرکت

تهيه ليست اعضاء مجمع عمومي و تنظيم دعوت نامه و نوشتن آدرس و اسامي بر روي دعوت نامه جهت دعوت به مجمع عمومي به صورت فوق العاده .

تطبيق اقلام مندرج در تراز آزمايشي ماهانه ارديبهشت ماه با مانده اقلام مندرج در دفتر کل

4/3/شنبه – 9/3/پنج شنبه :

بخش باجگيران به دليل اينکه منطق دامداري مي باشد و اعضاء شرکت تعاوني اکثراً دارا هستند به اين منظور از مديران شرکت درخواست شده به خاطر کمک به آنها هر ساله مقداري جو براي کمک به اعضاء خريداري و به صورت مدت دارد و اختيار انان قرار داده شود . شرکت نيز به همين دليل هر سال از پشتيباني امور دام خراسان رضوي مقاديري جو خريداري و در قبال عقد قرار داد و چک و گرفتن ضامن در اختيار اعضا قرار مي دهد .

تعدادي از اعضا نسبت به پرداخت سر رسيد خود کوتاهي نموده و بدهکار شرکت مي باشند . تهيه لست بدهکاران و تاريخ سر رسيد بدهي و مبلغ بدهي به عهده اينجانب بوده است .

همچنين تطبيق مقدار فروش کالاهي فروشگاه و مبلغ واريز شده به حساب شرکت .

11/3/شنبه -16/3/پنج شنبه :

علاوه بر تطبيق مقدار فروش کالاهي فروشگاه با مبلغ واريز شده به حساب شرکت ، در امر نوشتن دفاتر رسمي به حسابدار کمک مي کردم .

در اين ايام حسابدار نکات لازم در خصوص نرم افزار حسابداري مورد استفاده در شرکت را به اينجانب آموزش داد و به صورت عملي با اين برنامه حسابداري کار نمودم .

18/3/شنبه – 23/3/پنج شنبه :

کمک به حسابدار جهت تهيه صورت مغايرت بانکي ، ثبت فاکتور هاي ورود و خروج کالا از انبار و سند در نرم افزار

تنظيم دفتر صادرات و واردات از روي کوتاژ و اظهار نامه هاي صادراتي و وارداتي گمرک – تطبيق مقدار فروش و مبلغ واريزي به شرکت .

3- گزارش فعاليت هاي انجام شده در دوره کار آموزي به صورت ماهانه :

21 تا 27/1 اسفند ماه :

تکميل فرم انبار گرداني و نوشتن قيمت خريد اجناس در ليست اجناس و تکميل فرم هزينه استهلاک .

15 تا 31 فروردين ماه :

کمک به حسابدار جهت افتتاح حساب هاي دائم در دفتر روزنامه و کل ، شمارش کوپن فروش چاي و برنج فروشگاه جهت تطبيق با فاکتور فروش و انجام امرو مربوطه به انبار داري که از اسفند ماه به فروردين ماه موکول شده بود .

کمک به امور دفتري در صدور کارت مبادلات و ثدور دفترچه اعضاء جديد .





1 تا 31 ارديبهشت ماه :

نوشتن دفتر سهام و وارد کردن سود سهام سال 85 حساب اعضاء در صفحات مربوط به هر سرپرست خانوار و مشخصات سهامداران جديد .

جمع فاکتور فروش جهت تطبيق با فيش واريزي و اسناد دريافتي شرکت ، تنظيم ليست سر رسيد چکها جهت مراجعه حسابدار به بانک مربوطه و کسب اطمينان از واريز مبلغ چک به حساب شرکت ، تهيه صورت مغايرت بانکي و تهيه تراز آزمايشي ماهانه ، شمارش کوپن برنج و چاي تحويلي از فروشگاه به حسابداري و تطبيق تعاد موپن با فاکتور فروش روزانه و دسته بندي هر کوپن درگروه کالايي برنج و چاي ، تطبيق تعداد فروش و مبلغ واريزي به حساب شرکت .

تطبيق اقلام مندرج در تراز آزمايشي ماهانه با اقلام مندرجه در تراز نامه .

1 تا 31 خرداد ماه :

تطبيق مقدار فروش کالاي فروشگاه و مبلغ واريز شده به حساب بانک ، تهيه ليست اعضاء مجمع عمومي و تنظيم دعوت نامه و نوشتن آدرس و اسامي بر روي دعوت نامه جهت دعوت به مجمع عمومي به صورت فوق العاده ، تهيه ليست بدهکاران و تاريخ سر رسيد و مبلغ بدهي آنها .

کمکبه حسابدار جهت نوشتن دفاتر رسمي ، آموزش نرم افزار حسابداري شرکت و کار عملي با آن ، ثبت فاکتور ورود و خروج کالا از انبار و سند ، تهيه صورت مغايرت بانکي ، تنظيم دفتر صادرات و واردات از روي کوتاژ و اظهار نامه صادراتي و وارداتي گمرک .



ارزيابي بخش هاي مرتبط با فعاليت کار آموزي :

1- چگونگي و انواع کالاهاي خريداري شده :

شرکت جهت خريد کالاهاي وارداتي از قبيل : برنج و شکر ، هئيت مديره با نماينده کشور مبدأ قرار داد تنظيم مي نمايد.

زمان و مکان تحويل کالا در قرار داد مشخص و يک دوم وجه کالا به عنوان پيش پرداخت ( پيش قسط ) وبقيه هنگام تحويل کالا به طرف قرار داد پرداخت خواهد شد . چکي برابر بيش از پرداخت از طرف قرار داد به عنوان ضمانت تحويل کالا از فروشنده دريافت مي گردد.

پس از تحويل کالا به گمرک ، کارهاي گمرکي توسط مدير عامل انجام مي شود و کالا آماده ترخيص خواهد شد .

50% کالا بين اعضاء شرکت تعاوني تقسيم و ما بقي در بازار آزاد به نرخ روز به فروش مي رسد و هزينه هاي شرکت از اين محل تأمين مي گردد .

براي تجهيز فروشگاه ، مديران شرکت از بنگاه هاي تجاري و کارخانجات اقلام ديگري از کالاها را تهيه و در اختيار فروشندگان فروشگاه قرار مي دهند تا با قيمت مناسب در اختيار اعضاء و مشتريان ديگر قرار گيرد .

اين قرار داد نيز به صورت توافقي بين مدير عامل و نماينده فروش کالا مي باشد و با سفارش اقلام و ارسال چک به عنوان ضمانت از طرفين قرار داد ، کالا تحويل مي گردد .

2- هزينه هاي جاري شرکت :

در جلسات مجمع عمومي جهت تصويب هزينه هاي سال آينده که طبق روال گذشته بعلاوه چند درصد تورم در نظر گرفته شده به تصويب اعضاء خواهد رسيد .

مديران شرکت بايستي هزينه ها را برابر با مصوبه مجمع خرج کنند .

از جمله هزينه هاي جاري مربوطه مي توان به ک هزينه ملزومات ، هزينه آب و برق ، گاز و تلفن ، هزينه هاي ثبتي ، هزينه سوخت و تعمير ماشين ، هزينه پذيرايي و ... اشاره نمود .



3- نحوه وصول چکها و دريافتها :

فروشگاه شرکت برخي از اقلام را به صورت نقد و اقساط يا فروش مدت دار در اختيار مشتريان قرار داده و چک دريافت مي کند . چکهاي وصولي توسط فروشندگان در پايان هر روز در اختيار حسابداري گذاشته مي شود و حسابدار چکهاي دريافتي را در سرفصل اسناد دريافتني ( وجوه بين راهي ) بدهکار و فروش بستانکار ثبت مي نمايد و در حساب بانکي گذاشته و رسيد موقت دريافت مي کند و پس از وصول وجه چکها بابت حساب فوق به حساب بانک بدهکار و حساب اسناد دريافتني (وجوه بين راهي)بستانکار در دفاتر ثبت ميگردد .

در برخي مواقع شرکت جهت خريد مدت دار ( نسيه ) اقدام مي نمايد به همين منظور بايستي چک بانکي در اختيار طرف معامله قراردهد .

چکهاي شرکت با 2 امضاء از 3 امضاء به همراه مهر شرکت قابل پرداخت مي باشد .

4- نحوه پرداخت حقوق پرسنل :

حسابدار شرکت موظف است در پايان هر ماه ليستي را بر مبناي پايه حقوق کارکنان شرکت تنظيم نمايد .

اضافه کاري ، حق مسکن ، حق اولاد ، حق خوار و بار که از طرف اداره کار سالانه مشخص مي شود با پايه حقوقي جمع و 7% بيمه و 10% ماليات متعلقه از آن کسر مي گردد و مابقي مبلغ به وسيله چک بانکي به حساب کارکنان در صندوق تعاون واريز مي شود .

5- نحوه پرداخت ماليات شرکت :

شرکت تعاوني مرزنشينان باجگيران به عنوان مؤدي مالياتي موظف است 4 ماه پس از پايان سال مالي اظهار نامه تهيه شده خود را به اداره امور مالياتي شهرستان قوچان تسليم نمايد .

سال مالي شرکت از ابتداي فروردين ماه آغاز و تا بيست و نه اسفند ماه پايان مي يابد بنابراين تاريخ تسليم اظهار نامه مالياتي تير ماه هر سال مي باشد .

پس از بررسي اظهار نامه و فرم هاي پيوست آن برگ تشخيص ماليات به شرکت ابلاغ مي گردد، چنانچه ماليات تشخيص شده مورد موافقت شرکت قرار گيرد پس از 30 روز برگ قطعي ماليات ابلاغ مي شود و شرکت موظف است ظرف مدت 10 روز ماليات را به صورت نقدي پرداخت يا به صورت اقساطي تعهد نمايد .

لکن اگر برگ تشخيص ماليات ايلاغي به شرکت برسد و شرکت با مبلغ ماليات تشخيصي موافقت ننمايد ظرف مدت روز مهلت اعتراض جهت رسيدگي مجدد دارد .

پرونده مالياتي به هيئت بند (3) ماده (97) ارجاع داده مي شود و مؤدي به دعوت اين هيئت جهت ارائه دفاعيات خود مبني بر اعتراض و ارائه دلايل به آنجا مراجعه نموده و چنانچه دفاعيات و دلايل مورد قبول هيئت بند (3) قرار گيرد رسيدگي مجدد صورت مي گيرد و ماليات دو مرتبه محاسبه و برگ تشخيص ابلاغ مي گردد . ولي چنانچه دفاعيات و دلايل مورد قبول واقع نشود رأي هيئت هر چه بود همان مبلغ ماليات بايد پرداخت شود ( يا به صورت علي الرأس يا همان مبلغ تشخيص داده شده از طرف اداره امور مالياتي ) همانطور که گفته شد پس از برگ تشخيص ماليات ، برگ قطعي ماليات صادر و ابلاغ مي شود ، و ظرف مدت 10 روز بايد پرداخت گردد .

6- نحوه حسابرسي شرکت :

هر ساله از طرف اتحاديه مرزنشينان و اداره تعاون کارشناسان امور مالي به شرکت مراجعه و دفاتر و اسناد را مورد رسيدگي و بررسي قرار مي دهند . در صورت مشاهدهد اشتباه و نواقص تذکرات لازم داده خواهد شد تا رفع نقص گردد و اصلاحات لازم انجام گيرد .
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 1729 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 45

حجم فایل:70 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: