گزارش کارآموزی پروژه تفريحي اقامتي و پذيرايي پارتيا(هتل پارتيا)

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي پروژه تفريحي اقامتي و پذيرايي پارتيا(هتل پارتيا)در 45 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه

هر بنا از لحظه ايـــجاد ان تا موقعي که به بهره برداري برسد،مراحــلي را طي مي کند که شامل:برنامه ريزي ،طرح ومحاسبه،اجراونظارت بر اجرا،کنترل کيفيت وآغاز بهره برداري است تا پس از حصول اطميتتنان از قابليت بــهره برداري آن در اختــيار مصرف کنندگان گذاشته شود.تکنــولوژي اجرا در مجموع بررسي مصالح ،ابزار،ماشين ها وروش هايي را در بر مي گيرد.هر بنا از لحاظ تقسيم بندي اجراي آن عبارتند از:

منفرد خاک برداري

پي نواري قالب بندي

مرکب آرماتور بندي

گسترده

فلزي ستون

بنا اسکلت بتني تير

کروميت سقف

پله

سفت کاري

نازک کاري ونما

تاسيسات مکانيکي والکتريکي

بازديد از زمين و ريشه کني

قبل از شروع هر نوع عمليات ساختماني بايد زمين محل ساختمان بازديد شده و وضعيت و فاصله ي آن نسبت به خيابان ها و جاده هاي اطراف و همچنين چگونگي دسترسي به خيابان هاي اصلي مورد بازرسي قرار گيرد. بعد از بررسي هاي کافي و در صورت نبود مشکل اقدام به آغاز پروژه مي نماييم. در اين بررسي ها بايد دقت شود تا ما مشکلي از لحاظ ورود و يا خروج ماشين آلات نداشته باشيم و ضمنا جاي کافي براي مصالح پاي کار فراهم کنيم. سپس نسبت به ريشه كني( كندن ريشه هاي نباتي كه ممكن است در زمين روييده باشند ) اقدام مي شود و خاك هاي اضافي به بيرون حمل گردد و بالاخره بايد شكل هندسي زمين و زواياي آن كاملا معلوم شده وبا نقشه ساختماني كاملا مطابقت داشته باشد

پياده سازي نقشه

پس از بازديد محل وريشه‌كني ، نوبت به پياده کردن نقشه بر روي زمين مي شود. منظور از پياده كردن نقشه يعني انتقال نقشه ساختمان از روي كاغذ بر روي زمين به وسيله ابزار آلات در دسترس با ابعاد اصلي به طوري كه محل دقيق پي ها و ستون ها و ديوار ها و عرض پي ها روي زمين به خوبي مشخص باشد. بايد دقت داشت که اين مرحله يکي از مهمترين مراحل ساخت مي باشد چرا که کوچکترين اشتباهات در اين مرحله قابل صرفنظر نبوده و اگر اين خطا ها از مقدار مجاز آيين نامه اي بيشتر باشد ، بايد اقدام به تخريب کل ساختمان کرد. حال براي پياده كردن نقشه دو راه داريم اگر ساختمان مهم و بزرگ بود مي بايست از دوربين هاي نقشه برداري استفاده شود ولي براي پياده كردن نقشه ساختمان هاي معمولي و كوچك از متر و ريسمان بنايي مي توان بهره برد که دقت لازم براي کارهاي معمولي را دارند. براي پياده كردن نقشه با متر و ريسمان كار ابتدا بايد محل كلي ساختمان را روي زمين مشخص نموده و بعد با كشيدن ريسمان كار به يكي از امتداد هاي تعيين شده و ريختن گچ ، يكي از خطوط اصلي ساختمان را تعيين کرد و بعد خطوط ديگر را با همين روش مشخص مي كنيم . البته براي ايجاد زاويه ي قايمه مي توان از اعداد فيثاغورثي بهرا برد مانند اعداد 3و4و5 که در آن دو تاي اولي اضلاع جانبي اند و عدد آخر که از همه بزرگتر مي باشد مقدار عدد وتر مي باشد

عرض و طول و عمق پي ها كاملا بستگي به وزن ساختمان و قدرت تحمل خاك محل ساختمان دارد در ساختمان هاي بزرگ قبل از شروع كار بوسيله آزمايشات مكانيك خاك قدرت مجاز تحملي زمين را تعيين نموده واز روي آن محاسبات ابعاد پي را تعيين مي نمايند ولي در ساختمان هاي كوچك كه آزمايشات مكانيك خاك در دسترس نيست بايد از مقاومت زمين در مقابل بار ساختمان مطمئن شويم . اغلب مواقع قدرت مجاز تحملي زمين براي ساختمان هاي كوچك با مشاهده خاك پي و ديدن طبقات آن و طرز قرار گزفتن دانه ها به روي همديگر يا با ضربه زدن به وسيله كلنگ به محل پي قابل تشخيص مي باشد .

3. گود برداري

در اين قسمت از عمليات اقدام به خاکبرداري محل نقشه مي شود تا به خاک بکر رسيد. انجام اين عمل به آن علت است که همانطور که گفتيم زمين ، بار کلي ساختمان را تحمل مي کند لذا بايد پي ها بر روي يک سطح محکم و بدون رانش قرار بگيرد تا در آينده پس از اتمام پروژه و در نتيجه ي بارگذاري ، پي ها نشست بيش از حد نداشته باشند و يا اينکه نشستهاي متفاوت داشته باشند. البته اگر زمين موجود ، بدون خاکبرداري ، بکر باشد ، باز هم بايد اقدام به گودبرداري کرد. اين عمل بدان علت است که همانطور که مي دانيم پي از قسمتهاي مهم سازه مي باشد. و جنس آن از بتن مي باشد همانطور که مي دانيم بتن از دو المان آرماتور آهني و ملات سيمان ماسه شن تشکيل شده است. آهن در مقابل سولفاتها و موادي همچون کلر و آب حساس است و در صورت وجود اين عوامل در کنار آهن ، آهن زنگ زده و مقاومت فشاري و کششي خود را از دست مي دهد. همچنين ملات سيمان هم در مقابل آب ضربه پذير است و مقاومت خود را از دست مي دهد. بنابر اين سطح زيرين پي ها بايد حداقل 1.5 الي 2 متر پايين تر از تراز کف زمين باشد.

در موقع گودبرداري چنانچه محل گودبرداري بزرگ نباشد از وسائل معمولي مانند بيل و كلنگ و فرقون ( چرخ دستي ) استفاده مي گردد , براي اين كار تا عمق معيني كه عمل پرتاب خاك با بيل به بالا امكان پذير است ( مثلاً 2 متر ) عمل گود برداري را ادامه مي دهند و بعد از آن پله اي ايجاد نموده و خاك حاصله از عمق پائين تر از پله را روي پله ايجاد شده ريخته و از روي پله دوباره به خارج منتقل مي نمايند . براي گود برداري هاي بزرگتر استفاده از بيل و كلنگ مقرون به صرفه نبوده و بهتر است از وسايل مكانيكي مانند لودر و غيره استفاده شود . در اين گونه موارد براي خارج كردن خاك از محل گود برداري و حمل آن بخارج كارگاه معمولاً از سطح شيبدار استفاده مي گردد . بدين طريق كه در ضمن گودبرداري سطح شيبداري در كنار گود براي كاميون و غيره ايجاد مي گردد كه بعد از اتمام كار اين قسمت بوسيله كارگر برداشته مي شود .

پي کني

پي کني در ساختمان به دو منظور انجام مي شود :

1. دسترسي به زمين سخت و مقاوم ،زيرا بارهاي ساختمان نهايتا به زمين منتقل مي شود و در نتيجه زمين زير پي بايد مطمئن باشد و نشست نکند .
2. براي محافظت پي ساختمان وجلوگيري ازاثرات جوي مانند يخ زدگي و نيروها ي جانبي پس از پياده کردن نقشه روي زمين ، شروع به پي کني مي کنيم.

پي کني در زمينهاي متفاوت از حيث جنس و مقاومت زمين ، وجود آبهاي سطحي ، فرق مي کند ابعاد پي کني به ابعاد پي و عمق پي کني به ارتفاع پي و شرايط اقليمي بستگي دارد . به هر حال در هر نوع آب و هوايي عمق پي کني نبايد از 50 سانتي متر کمتر شود .

پي سازي و هدف آن :

بارهاي وارد از سقف ساختمان به ستونها و يا ديوارها ونهايتا به پي ساختمان وارد مي شود . پي نيز بارهاي وارده را به زمين منتقل مي کند . پس پي عمل انتقال کليه ي بارهاي ساختمان به زمين است . پس بايد به گونه اي اجرا شود که بتواند صدها تن وزن ساختمان و اشيايي که درآن قرار دارد را تحمل کند . غير از طرح و اجرا بايد به جنس مصالح پي توجه کرد که مصالح از مرغوبتري آن نوع باشد و نحوه ي ساخت آن کاملا اصولي وو فني باشد . ابعاد پي بستگي به مقاومت زمين و نيروهاي وارد بر پي و جنس و مقاومت مصالح آن دارد.

آماده سازي پي :

قبل از پي سازي بايد کف پي را آماده کرد بدين صورت که کف پي بايد کاملا مسطح و عاري از هر گونه مواد زايد باشد . همچنين نبايد با خاک دستي يا با مصالح غير مقاوم پر شده باشد . براي تسطيح و آماده سازي نهايي کف پي آن را با بتن سبک (مگر) يعني با بتوني که در هر متر مکعب ساخته شده ي آن حدود 150 کيلوگرم سيمان باشد ، تسطيح مي کنيم . وظيفه ي بتن مگر پر کردن حفره هايي است که هنگام پي کني در زمين به وجود آمده است و همچنين يه وجود آوردن سطح کاملا تراز ،براي انجام عمليات پي سازي است .

دو اصل اساسي در طراحي شالوده ها بايد رعايت شود:

نشست کلي سازه به مقدار قابل قبول و جزئي معدود شود.
قسمتهاي مختلف سازه تا حد امکان نبايد داراي نشستهاي نا مساوي باشند .

در عمل براي معدود کردن نشست ،نيروهاي ناشي از سازه را بايد به لايه هايي منتقل کنيم که داراي مقاومت کافي باشد و براي کاهش تنش فشاري ، نيروهاي وارده را در سطح وسيعي گسترده کرده به پي وارد مي کنيم .

پي سازي در ساختمانهاي فلزي :

در ساختمانهاي فلزي بيشتر از پي نقطه اي استفاده مي شود ودرزمين هاي سست و ساختمانهاي بسيار سنگين از پي هاي سراسري(پي راديه ژنرال) هم استفاده مي کنند .

پي هاي نقطه اي :

پي هاي نقطه اي براي ساختمان هايي که بار آن به طور متمرکز به زمين منتقل مي شود ساخته ميگردد . مانند ساختمانهاي فلزي ويا ساختمانهاي بتني .

لايه هاي پي هاي تکي و نقطه اي به شرح زير است :

زمين مناسب
بتن مگر
ميلگردهاي کف پي
بتن اصلي
صفحه ي زير بتن يا ميلگردهاي ريشه

پي هاي تکي معمولا با ابعادي که به وسيله ي مهندس محاسب با توجه به قدرت مجاز تحملي زمين وبار ستون تعيين مي گردد ساخته مي شود اين گونه پي ها را اغلب با بتن مسلح مي سازند .

بتني را مسلح مي گويند که داخل آن قطعات فولادي به کار رفته باشد . اين قطعات معمولا ميلگرد آجدار ويا ساده مي باشد .

1. زمين مناسب:

زميني براي پي سازي مناسب است که قدرت مجاز آن تاب تحمل وزن ساختمان را داشته باشد .در ساختمانهاي بزرگ اين قدرت مجاز به وسيله ي آزمايشات مکانيک خاک تعيين ميگردد و در ساختمانهاي کوچک بايد با آزمايشات محلي قدرت مجاز خاک را تعيين نمود . در هر حال در هنگام پي سازي بايد سطح زير پي کاملا صاف و تقريبا تراز بوده و عاري از خاشاک و هر گونه عوامل خارجي باشد و بايد پي سازي بايد پي سازي مستقيما از روي خاک طبيعي شروع شود .



2. بتن مگر:

بتن مگر که به آن بتن لاغر يا کم سيمان هم مي گويند اولين قشر پي سازي درپي هاي نقطه اي مي باشد . مقدار سيمان در بتن مگر در حدود 100 الي 150 کيلوگرم در متر مکعب است . در پي هاي نقطه اي بتن مگر به دو دليل مورد استفاده قرار مي گيرد .

براي جلوگيري از تماس بتن اصلي پي با خاک
براي رگلاژ کف پي و ايجاد سطح صافي براي ادامه ي پي سازي

ضخامت بتن مگر در حدود 10 سانتي متر مي باشد و معمولا قالب بندي از روي بتن مگر شروع مي شود .

3. ميلگرد هاي کف پي:

اصولا بتن مانند اکثر مصالح ساختماني در مقابل نيرو هاي کششي ضعيف بوده و در محل تارهاي کششي ترک هايي در آنجا ايجاد مي شود ، لذا براي جلوگيري از ترکيدن بتن ، در محل تارهاي کششي ميلگردهاي فولادي قرار مي دهند .

فولاد آلياژي است که از دو عنصر اصلي آهن و کربن و عناصر فرعي ديگري تشکيل گرديده است .مقدار کربن اين آلياژ بر حسب نوع فولاد آن از 0.2الي 0.3 درصد در آهن متغير مي باشد .در بتن فولاد به صورت ميلگردهاي ساده و يا ميلگردهاي آجدار مصرف مي شود .ميلگرد را با قطر ان مي خوانند .با سيستم متريک ميلگرد با قطرهاي 2و3و4و5و6و8و10و12و14و16و... 50وجود دارد .



1. بتن سبك :

بتني است كه از سيمان و دانه هاي سبك مانند پوكه هاي معدني و غيره كه وزن مخصوص آن از دانه هاي سنگي كمتر مي باشد تشكيل شده .

اين بتن باربر نبوده فقط براي پر كردن فضا هاي خالي كه باري به آن وارد نمي شود مورد استفاده قرار ميگيرد ،مانند شيب بندي بام – پر كردن اختلافات سطح بين تيرها ي اصلي و فرعي در سقف ها . بتن سبك را با خرده اجر يا پوكه مصنوعي يا پرليت كه نوعي سنگ آتش فشان است نيز مي سازند .وزن مخصوص بتن سبك بر حسب دانه مصرفي بين 350تا1500كيلو گرم بر متر مكعب است .

2. بتن معمولي :

اين نوع بتن كه پر مصرفترين نوع بتن مي باشد و اغلب سازه هاي بتني با اين نوع بتن ساخته مي شود از مصالح سنگي معمولي استفاده مي شود و وزن مخصوص آن در حدود2تا5/2 تن بر متر مكعب مي باشد.

3. بتن سنگين :

وزن مخصوص اين بتن بر حسب جنس دانه هاي سنگي كه در ان مصرف مي شود تا 5/4 تن بر متر مكعب هم مي رسد دانه هاي سنگي اين بتن مي تواند از سنگهاي آهن و يا باريت باشد . از بتن سنگين براي ساختن پناهگاه ها – ساختمان راكتورهاي اتمي استفاده مي نمايند.

4. بتن هوازده :

هر قدر بتن خوب متراكم شود باز هم مقداري فضاي خالي كه به وسيله حباب هوا اشغال شده است در ان موجود مي باشد . اين فضاها اگر در مجاورت آب قرار بگيرد (كه حتما هم در مجاورت آب قرار مي گيرند ) از آب پر مي شود با توجه به اين كه اين فضاهاي خالي ريز به هم ديگر مربوط مي باشد اگر در مقابل سرما قرار بگيرد اب درون انها يخ زده و در اثر ازدياد حجم بتن را متلاشي مي نمايد . براي جلوگيري از اين موضوع به وسيله مواد اضافي مانند نمك هاي قليايي و اسيد هاي چربي و غيره در بتن ايجاد حباب هواي مصنوعي مي نمايند . قطر اين حبابها در حدود 3/0 ميليمتر بوده و به همديگر راه نداشته و موجب بيرون كردن حباب هواي گفته شده در بالا گرديده خود مانند دانه هاي ريز ماسه در بتن عمل مي نمايند و در نتيجه به مقدار قابل ملاحظهاي از يخ زدن بتن جلوگيري مي نمايند . اضافه كرده اين مواد باعث مي شود كه مصرف اب بتن قدري پايين تر بيايد كه اين خود نيز نسبت آب به سيمان w/cرا پايين اورده و موجب مرغوبيت بتن مي گردد . بتن هوازده بهتر در قالب خود جا گرفته و متراكم تر مي شود ولي در حدود 3در صد از مقاومت بتن كاسته مي شود .

ويبره كردن بتن:

معمولا در تيرها و دال ها بتن را با دستگاه ويبراتور متراكم تر مي نمايند ويبراتور دستگاهي است كه به شيلنگ بلندي ختم شده و اين شيلنگ به وسيله موتور برقي و يا بنزيني مرتعش مي شود كه با قرار دادن اين شيلنگ در داخل بتن ان را مرتعش نموده و باعث هدايت ان به تمام گوشه هاي قالب مي شوند با توجه به اين كه ويبره كردن بتن مخصوصا در دالها و تيرهاي اصلي لازنم مي باشد ولي بايد متوجه بود كه ويبره كردن بتن بيش از اندازه باعث مي شود كه دانه هاي ريز تر و دو غاب سيمان بالا امده و دانه هاي درشتر به ته غالب هدايت بشود كه اين خود باعث مجزا شدن اجزا بتن گرديده و موجب ضعف قطعه ريخته شده خواهد شد . بهتر است كه در ضمن ويبره كردن بتن به وسيله ضربه زدن به بدنه قالب و يا كوبيدن خود بتن ان را به خوبي متراكم نموده و نقاط تجمع هوا و فضاهاي خالي را به خوبي پر نماييم . در موقع ويبره كردن بتن شيلنگ ويبراتور بايد حتي المقدور در وضع قائم نگاه داشته شود و در امتداد محورش جابه جا گرديده و خيلي ارام در حال كار كردن از بتن بيرون كشيده شود . اگر بتن را ويبره مي نماييم بايد زماني كه شيلنگ ويبراتور داخل بتن قرار مي گيرد به دفعات بوده و هر بار يك دقيقه تجاوز نكند و بعد از يك دقيقه بايد ان را در بتن جا به جا نماييم .

آرماتوربندي ستونها :

پس از بتن ريزي پي نوبت به آرماتوربندي ستونها ميرسد.عضوي راکه وظيفه حمل نيروي محوري فشاري را دارا باشد، ستون گويند .اماستوني که تحت تاثير نيروي محوري فشاري خالص باشد، بندرت يافت ميشود . تقريباٌ تمام ستونها تحت تاثير لنگر ميباشند،اين لنگرها ميتوانند ناشي از اتصال صلب تير به ستون وياناشي ازبرون محوري هاي اتفاقي به واسطه عدم قرارگيري صحيح محورها و يا تغييرات در سطح مقطع ياخواص مصالح باشد.نسبت ارتفاع به بعد حداقل آن مساوي ويا بزرگتراز3 باشد ستونهاي بتن مسلح بر حسب نوع دورگيري ميلگردهاي طولي به دو دسته تقسيم ميشوند
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1258 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 44

حجم فایل:10,584 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: